Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55319341    
Honlapkeszites

A kormány 1,77 milliárd forinttal támogatja a Zala megyei kórház fejlesztését

A kormány 1,77 milliárd forint támogatást biztosít a Zala megyei kórházban a Kardiológia és Szívsebészeti Centrum kialakítására, infrastruktúra-fejlesztésére és az építkezés folytatására - jelentette be Vigh László (Fidesz) országgyûlési képviselõ pénteken, sajtótájékoztatón.


A tervek szerint a felújítás után a régi, négyszintes épület felsõ két emeletén a pulmonológia és az onkológia mûködik, az elsõ szinten a kardiológiai rehabilitáció, a vizsgálók és a szívsebészet egyes kórtermei kapnak majd helyet. Az alsó szinten a röntgeneket, diagnosztikai berendezéseket, az alagsorban pedig a kórház mûködést ellátó gépészeti berendezéseket helyezik el - közölte Vigh László.     

Hozzátette: a kivitelezési munkák a törvényességi - köztük a közbeszerzési - eljárásokat követõen kezdõdhetnek el.     

Kitért arra is, hogy a folyamatban lévõ építkezést az elmúlt évben 20-30 százalékos készültségben hagyta ott a kivitelezést végzõ vállalkozó. A nyílászárókat kicserélték, a tetõmunkákat befejezték és kiépítették a régi és az új épület közti összekötõket. A következõ idõszakban a belsõ munkákat kell elvégezni.         

Vigh László kiemelte: az elmúlt öt évben 4 milliárd forint értékû beruházás valósult meg a Zala megyei Kórházban, további 1,75 milliárd forint állami támogatást pedig a mûszerek beszerzésére valamint cseréjére fordítottak.       

Az 1023 ágyszámmal rendelkezõ Zala Megyei Szent Rafael Kórház évente 900 ezer ember ellátását biztosítja. Az 1023 ágyszámmal rendelkezõ, csaknem 2 ezer dolgozót, köztük 300 orvost foglalkoztató intézményben évente 40 ezer fekvõbeteget kezelnek, 10 ezer mûtététi beavatkozást végeznek el.

MTI - Kanizsa2016-08-27 05:22:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül