Ma 2023. 5 28.
Emil, Csanád, Vilmos napja van.
Látogatók száma : 55311932    
Honlapkeszites

Egy filmkedvelõ ifjú tehetség alkotásaiból nyílt kiállítás a Honvéd Kaszinóban

Kurta Lilla a mozivászon világához kapcsolódó rajzait és festményeit mutatja be a nagyközönségnek. A filmek meg én – a cím nem meglepõ azok számára, akik ismerik Lillát.


Az ifjú nagykanizsai filmrajongó már bemutatkozott kiállításon, önálló esten, de általa írt és rendezett kisfilmet is láthatott már a közönség.

A helyszínt adó intézmény vezetõje, Halmos Ildikó köszöntötte elsõként a megjelenteket, majd a mûveket és az alkotót Maresch Dániel, a Cinema Nagykanizsa ügyvezetõje ajánlotta a közönség figyelmébe. Kiemelte: a kiállított képek nem egyszerû másolatok, hiszen Lilla személyes érzelmeit is kifejezik az adott színész vagy film iránt.

„Nyilván nem véletlen, hogy Lilla kiket festett meg, kik azok a színészek, akik közel állnak a szívéhez. A kiállításon a filmtörténet olyan nagy alakjairól készített portrékat is láthatunk, mint Marilyn Monroe és Audrey Hepburn, de itt vannak a mai kor dívái is. Az arcábrázolások egy része minimalista stílusú, más része folyatott festék technikával, vagy hagyományos grafikai módszerrel készült. A kiállítás külön témája pedig a képregény, és az ezek alapján készített filmek" - mondta Maresch Dániel.

Mesék, filmek, képregények egy-egy pillanata, vagy egy képben az egész film -ez tárul elénk a Honvéd Kaszinó kiállítótermén végig nézve.

Az alkotó kiemelte: „Azért is akartam ezt a kiállítást, mert a filmek azok én vagyok tulajdonképpen. Régóta születtek ezek a mûvek, mindig lerajzoltam valamelyik kedvenc filmszínészemet, és az sem titok, hogy anno azért kezdtem rajzolni, mert nagyon le szerettem volna rajzolni a kedvenc színészemet. Most egyébként van egy olyan érdekessége is ennek a kiállításnak, hogy van egy motivációs fal, ahol ott vannak a régi képeim és az új változatok is, azért, hogy látszódjon, ha gyakorol az embe.r akkor bõven lehet még feljebb és még feljebb jutni.”

A tárlatmegnyitón Kurta Lilla nem csak alkotásaival mutatkozott be, de énekével és hegedûjátékával is tisztelgett a közönség és a filmes szakma nagyjai elõtt.

Kanizsa TV - Kanizsa2016-08-23 11:07:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül