Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55395900    
Honlapkeszites

Hatvanegy sajátos nevelési igényû gyereket táboroztat a Balatonnál a Vöröskereszt

A Hétcsoda Élménytábor célja, hogy a fogyatékkal élõ, vagy hátrányos helyzetû gyermekek olyan élményekkel gazdagodjanak, melyek szebbé, boldogabbá teszik napjaikat.


A Magyar Vöröskereszt évente 1500 gyereket táboroztat, a Hétcsoda élménytábort már hatodik alkalommal rendezik meg.

Horváth Lajos – leendõ Dakar versenyzõ – motorjának nyergébe pattanhattak a gyerekek. A nyolc éves Zsombor Heves megyébõl érkezett Balatongyörökre. Korábban még soha nem táborozott. Nagyon jól érzi magát és a motorozás is tetszett neki. - Kicsit mehetett volna gyorsabban, de nekem ez is jó volt- mondta Szûcs Zsombor.

A tábor szervezõinek és támogatóinak a célja, hogy életre szóló élményekkel gazdagítsák a nehéz sorsú gyerekeket. Így tesz Kõváry Barna autóversenyzõ is a Vöröskereszt Ifjúsági tagozatának nagyköveteként.

A balatongyöröki ifjúsági tábor hátsó parkolója rövid idõre versenypályává változott. Az üléseken és a platón is gyerekek élvezhették a csúszkálást. A volánnál 25 éve versenyzõ sokszoros magyar bajnok sofõr ült, így biztonságban voltak a gyerekek. - A legfontosabb dolog az, hogy ez megmaradjon a srácokban, ugyanis volt olyan, mikor vak srác ült az ölemben és vezette az autót, volt olyan, akinek tartanom kellett a nyakát, mert szegénykém nyitott gerinccel született, de a mai napig emlékszik rá, hogy igen, a nagy terepjáróval ment. És amikor csinálnak egy karácsonyi ünnepséget, akkor azt tudják, hogy valahol itt van az a bácsi, aki vitte õket egy kört és ha valami, ez ér a legtöbbet, nem az a fránya, büdös pénz - hangsúlyozta Kõváry Barna.

A táborozókat egy szakmai csoport válogatta össze az ország minden pontjáról. Az augusztus 17. és 22. között zajló kikapcsolódásban 25 önkéntes tevékenykedett. Van köztük már végzett és leendõ pedagógus, szociális munkás, gyógypedagógus, ápoló és gimnáziumi tanuló is. A sport mellett kulturális, szabadidõs és készségfejlesztõ foglalkozásokat is tartanak.

Kardos István a Magyar Vöröskereszt fõigazgatója kiemelte: - Ez egy örök emlék a gyermekeknek, olyan élményekben van részük, amelyeket nem csak évekig, hanem egész életükre magukkal visznek és bízunk benne, hogy tényleg ezzel segítjük az õ fejlõdésüket, készségüket, képességüket és élményt biztosítunk nekik.

A mai nap a tábor is olimpiai lázban égett. A gyerekek sportolók közremûködésével végezhették el az olimpiai három-próbát. Balatongyörökön párhuzamosan fiatal birkózók is táboroznak, akik szintén örömmel mutatták be sportágukat. A Vöröskereszt természetesen jövõre is meg kívánja rendezni az élménytábort.

Echo TV: szerkesztõ: Hársafalvi Ákos, operatõr: Németh Sándor

Kanizsa TV- Kanizsa2016-08-23 07:23:00


További hírek:


MAGAZIN ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül