Ma 2023. 3 24.
Gábor, Karina napja van.
Látogatók száma : 54772435    
Honlapkeszites

Zalát is érinti az idei Magyar Borok Útja Rallye

A megújulás jegyében rendezik a 21. Magyar Borok Útja Rallye-t, amelynek mezõnye pénteken rajtolt a fõvárosi Kincsem Parkból.


Megay Róbert Péter fõszervezõ sajtótájékoztatón elmondta, hogy a ralin közel 220 fõ indulására lehet számítani, s a mezõny a három nap alatt a Balaton-környéki borrégió 17 pincészetét ejti útba, melyek közül nyolcat az elmúlt 20 évben még sosem érintett az autós-boros rendezvény. Hozzátette: a résztvevõk olyan borvidékeket ismerhetnek meg, mint a badacsonyi, a balatonboglári, a Balaton-felvidéki, a balatonfüredi-csopaki, a nagy-somlói és a zalai.     

A szervezõbizottság elnöke azt is bejelentette, hogy a rali háziasszonya idén Süle Katalin, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnökségi szóvivõje, egyben Zala megyei elnöke, a házigazdája pedig Buda Márton rádiós-televíziós mûsorvezetõ lesz.     

Megay Róbert Péter hozzátette: a hazai borokat és a borkultúrát népszerûsítõ eseményt új játékszemlélet is jellemzi majd, ezért idén játékos formában borismereti állomásokat is beépítettek az útvonalba.     

Majosházi Péter versenyigazgató arról beszélt, hogy az indulóknak 20 játékos feladatot kell megoldaniuk, s 60 tesztkérdésre kell válaszolniuk a közel 700 kilométeres túra során. Kiemelte: a gyorsaság helyett ezúttal a pontosság lesz a fontos, s a résztvevõknek a KRESZ szabályait végig be kell tartaniuk.     

Knezsik István, az Autós Nagykoalíció Elnöke, a szervezõbizottság tagja arról beszélt, hogy a statisztika szerint a balesetek egy százalékát alkoholos állapotban okozzák az autóvezetõk, ezért felhívta a figyelmet arra, hogy a verseny alatt csak a navigátorok fogyasszanak alkoholt, a sofõrök semmiképpen. A rali két fõvédnöke Pintér Sándor belügy-, valamint Fazekas Sándor földmûvelésügyi miniszter lesz, utóbbi rajtoltatta el az elsõ autót a Kincsem Parkban. Az ünnepélyes díjkiosztót a Balatonfüredi Borhetek záróeseményeként vasárnap 16 órakor tartják a Tagore sétányon.

MTI - Kanizsa2016-08-23 06:08:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül