Ma 2023. 6 10.
Margit, Gréta napja van.
Látogatók száma : 55415003    
Honlapkeszites

Reformáció emlékéve - Elindult a református egyházak jubileumi honlapja

Elindult a Kárpát-medencei református egyházak közös honlapja, amelyen a reformáció 2017-es jubileumi emlékévével kapcsolatos hírek, interjúk, riportok olvashatók - közölte a Magyarországi Református Egyház Zsinatának kommunikációs szolgálata hétfõn az MTI-vel.


A közleményben emlékeztettek: a protestáns világ 2017-ben ünnepli a reformáció kezdetének 500. évfordulóját, a Kárpát-medence reformátussága emellett saját hitvalló közössége megalakulásának, az 1567-es debreceni zsinatnak a 450. évfordulóját is. A kettõs jubileumot a Kárpát-medence református egyházai közösen ünneplik meg, és közösen kívánják felhívni a társadalom figyelmét "a reformáció ma is élõ lelkületére".     

A www.reformacio.ma oldal naprakészen tájékoztat a református közösségek jubileumi programjairól: a gyülekezeti eseményekrõl éppúgy, mint a regionális találkozókról, valamint a központi református, állami és ökumenikus programokról.     

Emellett a honlap célja az élményszerû tanítás: a látogatók egy idõkereket léptetve ismerhetik meg az elmúlt öt évszázad református szempontból jelentõs eseményeit, személyiségeit, megszerzett tudásukat pedig kvízek segítségével tesztelhetik. Az 500 év kiemelt történelmi helyszíneit és a jubileumi eseményeket egy interaktív térkép segít egységben látni.     

A jubileumi év megnyitó ünnepsége 2017. január 6-án, vízkereszt napján lesz Budapesten, a Mûvészetek Palotájában. A reformáció emléknapján, október 31-én pedig nagyszabású református találkozót rendeznek a fõvárosi Papp László Sportarénában. Az emlékévre több mint kétszáz programot készítenek elõ országszerte - közölte korábban Hafenscher Károly, a Reformáció Emlékbizottság miniszteri biztosa.

MTI - Kanizsa2016-08-22 13:20:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül