Ma 2021. 10 17.
Hedvig, Ignác, Rudolf napja van.
Látogatók száma : 51048207    
Honlapkeszites

Magyar értékek, magyar hagyományok a nemzeti ünnepen

Az augusztus 20-i programsorozat délutáni eseményei között a népi értékek bemutatása kapott nagy szerepet a szervezõ KonTuRpusz Egyesület jóvoltából.


A nemzeti ünnepen az Erzsébet téren kínáltak programokat az ünneplõknek. A gyermekek népi játékokkal szórakozhattak, valamint a lufi és a pattogatott kukorica is a nagy kedvencek közé tartozott. Különbözõ népi mesterségekkel is lehetett ismerkedni. Volt hímzés, szövés, fafaragás, de a korongozást is szívesen kipróbálták néhányan. Az íjászat mellett magyar kutyafajtákról, az agárról és a mudiról többet is megtudhattak az érdeklõdõk, sõt igazi ritkaságként solymász bemutató színesítette a programot.

A borutca és az ételudvarok, a kézmûves kirakodóvásár mind azt bizonyította, hogy Nagykanizsán olyan értékek vannak, amelyeket fel lehetett fûzni a magyar hagyományok fonalára – fogalmazott a szervezõ KonTuRplusz Egyesület elnöke, Simon Sándorné. „Nagy öröm, hogy ennyien vannak itt, és érdeklõdtek, nemcsak a rendezvény iránt, hanem az összetartozás iránt is. Azt gondolom, a nagykanizsaiak összetartozni szeretnének, és valamiben közösséget szeretnének vállalni. Most ez az ünnep volt. Augusztus 20-a, a legszebb állami ünnepünk. Azt gondolom, hogy ez egy kezdeményezés volt a KonTuRplusz Egyesület részérõl, és a plusz jelhez most is hûek voltunk" - mondta el Simon Sándorné, a KonTuRplusz Egyesület elnöke.

A színpadon koncertek szórakoztatták az egybegyûlteket, fellépett az Eurovíziós Dalfesztivált is megjárt ByeAlex is. Az idei augusztus 20-a is az elmaradhatatlan ünnepi tûzijátékkal zárult.

Kanizsa TV - Kanizsa2016-08-21 18:26:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül