Ma 2023. 6 10.
Margit, Gréta napja van.
Látogatók száma : 55410851    
Honlapkeszites

Újabb alkotásokkal gyarapodott a homokkomáromi szoborpark

A kegytemplom felé vezetõ úton immár IV. Béla, Szent Erzsébet és Szent Margit is vigyázza a zarándokok, látogatók útját.


Véget ért a Csingahegyi Napok. Ennek alkalmából, a hagyományoknak megfelelõen, szoboravatásra várták a helyieket és a környezõ települések lakóit. A megjelenteket Singula Ferencné köszöntötte. Homokkomárom polgármestere egyedülállónak nevezte a szoborparkot, amelynek gondozását az önkormányzat kiemelten kezeli a jövõben.

Az egyházközség nevében Molnár Attila, homokkomáromi plébános mondott köszönetet a csingahegyi fafaragó mûhelynek, majd megáldotta az új szobrokat.

Két család, valamint az önkormányzat felajánlásával készültek el az új szobrok: IV. Béláét Bedi László faragta, Boa Endre Szent Erzsébetét, Szent Margit szobra pedig Csávás Csaba munkáját dicséri.

A rendezvényen részt vett Cseresnyés Péter államtitkár, országgyûlési képviselõ, aki szerint: - Az eszmei értéket az is adja, hogy ezek a szobrok adományokból készülnek, és történelmi nagyjainkat vonultatják fel idõrendi sorrendben. Olyan idõket élünk, amikor a hagyományápolás, és õseink, elõdeink tisztelete nagyon fontos azért, hogy amit tõlük örököltünk, továbbadjuk a következõ generációknak. Tudjuk jól, hogy a mai európai politikában, túlélésben milyen veszélyek fenyegetnek bennünket, nemcsak a Magyarországon élõ magyarokat, hanem minden nemzetállamot. Egy-egy ilyen alkalom, amely a közösségnek erõt tud adni a múltból való merítkezéshez, az nagyon fontos. Ezért köszönet mindenkinek, aki ehhez hozzájárul.

Az országosan is egyedülálló szoborpark és a Csingahegyi Napok neve mára már összeforrt. A kézmûvesek a tizedik alkalommal táboroztak idén Felsõcsingán.

A házigazda, Tislér Zoltán hangsúlyozta: - Mindenki leteszi az asztalra azt, amije van. Legyen az bármi, két keze, jó szíve, és összeadjuk, amink van. Nem akarok próféciákba bocsátkozni, de ez a tábor csak úgy mûködik, ha együtt vagyunk. És úgy látom, valószínûleg együtt is fogunk mûködni. Bizonyítja ezt az is, hogy a Csingahegyi Napok iránti érdeklõdés az elmúlt tíz évben nem apadt, ráadásul a tábort színesítõ programok is nagy népszerûségnek örvendtek az érdeklõdõk körében.

Kanizsa TV - Kanizsa2016-08-15 06:18:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül