Ma 2023. 3 24.
Gábor, Karina napja van.
Látogatók száma : 54772167    
Honlapkeszites

Betyárjáték az Õrségben - Különleges produkciók a Hétrétország köztiválon

Különleges zenés produkcióval készül Ferenczi György és a Rackajam a Hétrét "köztiválra": augusztus 19-én a filmjeleneteket, koncertet, tánc- és árnyjátékot, balladákat ötvözõ "élõ rock 'n' roll filmet" mutatnak be Õriszentpéteren, a Malom Udvarban.


Ferenczy György és a Rackajam évrõl évre visszatérõ vendégei az õrségi Hétrétország köztiválnak - közölte Sülyi Péter, Hétrétország rendezvénysorozat alapítója az MTI-vel.     

Hozzáfûzte: az együttes idén "Betyáros" koncerttel lép a közönség elé. A színpad hátterében közismert népdalokat, Galga menti, szatmári, kalotaszegi zenét játszanak. A dallamokhoz kapcsolódó történeteket Kovács Norbert "Cimbi" vezetésével néptáncosok jelenítik meg, míg háttérben, az óriás kivetítõn Szomjas György legendás betyárfilmjébõl mutatnak be részleteket.       

A Betyárjáték címû produkció Szomjas György Kossuth-díjas filmrendezõ ötletébõl született, a darabot elõször 2016 elején mutatták be a Nemzeti Színházban. Az õrségi bemutatón minden apró részletre kiemelten figyelnek, így a technika kiépítése valószínûleg egy egész napot igénybe vesz majd - tájékoztatott Sülyi Péter.     

Kitért arra is, hogy a köztivál programjaira már most nagy az érdeklõdés, a vendégházak beteltek. Az Õrségben a nyár utolsó hónapja egyébként is fõszezonnak számít, az augusztus 12. és 21. közti idõszakban pedig a Hétrétország programjai teszik még népszerûbbé a tájegységet.       

Az Õrség legnagyobb kulturális rendezvénye - a Hétrétország - augusztus 12-én kezdõdik el. A köztivál a nyitottságról, a vendégszeretetrõl szól és egyben közösségi ünnepet is jelent: tíz napon át húsz településen félszáz udvarház várja nyitott kapukkal a vendégeket.     

Az interaktív mûhelyfoglalkozások és a nyitott porták esténként kulturális programokkal folytatódnak: Õriszentpéteren, a Malom Látogatóközpontban képzõmûvészeti kiállítások nyílnak, színházi, bábszínházi elõadásokat mutatnak be, a filmklubban az elmúlt évek legsikeresebb magyar filmjeit tûzik mûsorra.     

A köztiválon neves elõadók sokszínû, változatos zenei produkciókkal lépnek színpadra: a Müller Péter AndFriends Leonard Cohen-esttel, Palya Bea pedig a Tovább Nõ címû albumával érkezik az Õrségbe. Szabó Balázs Bandája koncertjén a rock, a pop, a funk és magyar népzenére jellemzõ dallamok ötvözõdnek, szerzõi esten mutatkozik be Beck Zoltán, a 30Y frontembere. A fesztivál vendége lesz Berecz András ének- és mesemondó és fellép a szombathelyi dobcsapat, a Drummoló.     

A köztivált Szirtes Edina Mókus, Fassang László és Szokolay Dongó Balázs közös koncertje zárja augusztus 21-én.

MTI - Kanizsa2016-08-14 05:00:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül