Ma 2023. 9 26.
Jusztina, Kozma, Damján napja van.
Látogatók száma : 55982661    
Honlapkeszites

Rekonstrukciós munkák a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban

A végéhez közelednek a rekonstrukciós munkák a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban, szeptember 5-én, az évadnyitón és az októberi premieren már felújított elõterekben fogadják a nézõket - hangzott el szerdán az intézmény sajtóbejárásán.


Vigh László (Fidesz) országgyûlési képviselõ kiemelte: a színház a város kulturális életének zászlóshajója. Az épületben évente több mint 300 elõadást játszik a társulat, a nézõk száma meghaladja a 70 ezret.     

Elmondta, hogy a zalaegerszegi színház 1983-ban nyitotta meg kapuit, az elmúlt több mint harminc esztendõben jelentõsebb felújításra eddig nem került sor.     

Hozzáfûzte: szükség lenne az épület komplex felújítására, amely a nyílászárók cseréjét, az épület energetika megújítását, valamint a világítás- és a hangtechnika korszerûsítését és harminchat színészlakás teljes felújítását tartalmazná. A költségek az elõzetes számítások szerint meghaladják az 1,2 milliárd forintot - jegyezte meg.     

Szabó József, a színház gazdasági igazgatója arról számolt be, hogy a most zajló munkák során megújult a színház földszinti és emeleti elõcsarnoka. A márványzat felcsiszolását és rendbetételét a zalaegerszegi Reneszánsz Kft. végezte, az emeleti részt pedig a ZÁÉV Építõipari Zrt. újította fel.     

Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere (Fidesz-KDNP) elmondta, hogy a mostani rekonstrukciós munkákat közösségi összefogásból, az AquaCityben tartott jótékonysági nap bevételébõl finanszírozták.     

Emlékeztetett rá, hogy tavaly augusztus elején, a zalaegerszegi vízicsúszda- és élményparkban megrendezett jótékonysági nap szinte minden szempontból tekintetben rekordot döntött: a rendezvényen több mint 6 ezren vettek részt, a vízi vidámpark történetében a legnagyobb bevételt érték el. Az adományokból összegyûjtött 12 millió forintot az önkormányzat további 10 millió forinttal egészítette ki, így kettõs célt tudott megvalósítani: támogatták a színház épületének felújítását, valamint a Megyei Kórház Genetikai Laboratóriumának eszközbeszerzését, amely azt a célt szolgálja, hogy minél több egészséges kisbaba születhessen meg.     

A következõ jótékonysági napot vasárnap rendezik meg az AquaCity Vízicsúszda és Élményparkban, a bevétellel a Gasparich úti Idõsek Otthonának felvonójának felújítását támogatják.

MTI - Kanizsa2016-08-11 06:51:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül