Ma 2023. 6 2.
Kármen, Anita, Péter napja van.
Látogatók száma : 55337909    
Honlapkeszites

Zivatarok kíséretében enyhül a hõség

Egyelõre fokozódik a hõség, szombaton azonban már egy hidegfront hoz enyhülést, viharos széllel, záporokkal és zivatarokkal - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésbõl.


Az Országos Meteorológiai Szolgálat péntekre Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok megyére a hõség veszélye miatt adott ki elsõfokú figyelmeztetés. Míg Gyõr-Moson-Sopron, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megyére a heves zivatarok és a felhõszakadás veszélye miatt adtak ki ugyancsak elsõfokú figyelmeztetést.     

Az elõrejelzésben azt írták: pénteken eleinte többnyire napos idõ várható, majd a kora délutáni óráktól kezdetben nyugaton, este már a középsõ területeken is erõsen megnövekszik a gomolyfelhõzet, és fõként a Dunántúlon egyre többfelé alakul ki zápor, zivatar. Napközben többfelé megélénkül, a Dél-Alföldön néhol meg is erõsödik a szél, majd délutántól a Dunántúlon és a Kisalföldön viharossá is fokozódik. Zivatarok környezetében másutt is lehetnek viharos széllökések. A legalacsonyabb hõmérséklet 14-20, a legmagasabb hõmérséklet 29-34 fok között alakul.     

Szombatra virradó éjszaka a Dunántúlon és a Duna-Tisza közén sokfelé várható zápor, zivatar. Napközben elsõsorban az ország középsõ harmadán lehetnek zivatarok, de délutántól arrafelé is egyre kevesebb helyen valószínû csapadék. Nyugaton délelõttõl szakadozik a felhõzet, a középsõ országrészben még gyakran lesz erõsen felhõs az ég, míg a Tiszántúlon többórás napsütés várható. Ezzel együtt viszont nagy területen megerõsödhet, fõként a Dunántúl északi részén idõnként viharossá is fokozódhat a szél. A leghidegebb órákban 15-21 fok lehet. A nappali maximumok a Tiszántúlon még 30 fok körül, másutt már 23-28 fok között alakulnak.     

Vasárnap is többfelé erõs lesz a szél, de csapadék már nem valószínû, napos idõre lehet számítani. A minimumhõmérséklet 13-19 fok között, a maximumhõmérséklet 25-29 fok között valószínû - olvasható az elõrejelzésben.

MTI - Kanizsa2016-08-04 17:38:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül