Ma 2023. 6 6.
Norbert, Norberta, Cintia napja van.
Látogatók száma : 55358908    
Honlapkeszites

Kárpátaljai gyerekeket táboroztat a Zala Megyei Önkormányzat

Csaknem félszáz kárpátaljai diákot lát vendégül vasárnaptól egyhetes táborozáson Zalaszabarban a Zala Megyei Önkormányzat, amely másodszor fogad Ukrajnából gyerekeket.


A Holnapocska Táborban nyaraló diákokhoz hétfõn ellátogatott Pál Attila, a Zala Megyei Közgyûlés elnöke (Fidesz-KDNP), aki újságíróknak elmondta: tavaly fogadtak elõször kárpátaljai középiskolás gyerekeket, és már akkor döntöttek a táboroztatás folytatásról.     

Idén 5,6 millió forintot különített el a Zala Megyei Önkormányzat erre a célra, így Munkácsról csaknem ötven diák nyaralhat az anyaországban és ismerkedhet Zala kulturális és természeti értékeivel.     

Hozzátette, hogy a Kárpátaljai Magyar Cserkészszövetség kiváló partnere a megyei önkormányzatnak, rajtuk keresztül invitálták meg a fiatalokat a zalai nyaralásra. Úgy fogalmazott, hogy ez egy "lélekdonor tábor", ahol a test és a lélek is gyógyulhat, ahol feltöltõdhetnek a nehéz körülmények között élõ gyerekek.     

Popovics Pál, a Kárpátaljai Magyar Cserkészszövetség elnöke kifejtette: idén 48 diák utazhatott Zalába, harmadik-tizedik osztályos iskolások, mindannyian a tizenegy évfolyamos II. Rákóczi Ferenc Középiskola diákjai. Érdekességként arra is kitért, hogy a táborozók között öt olyan kisdiák is van, akiknek szülei ukránok, de miután gyermeküket magyar iskolába járatják, kiválóan elsajátították a magyar nyelvet, és aktív résztvevõi a cserkészmozgalomnak is.     

Az MTI érdeklõdésére elmondta: a gyerekek közül néhányan már tavaly is részt vettek a zalaszabari táborozáson. Az idei csoportban pedig akadnak jó néhányan, akik most elõször járnak Magyarországon.     

Szabadics Zoltán, a Holnapocska Tábor alapítója arról számolt be, hogy a kárpátaljai gyerekek programjában a kikapcsolódásé a fõszerep, de megismertetik õket Zala történelmi és természeti kincseivel is, így ellátogatnak a keszthelyi Festetics-kastélyba, kirándulnak Zalaegerszegre és zalakarosi fürdés is szerepel az egy hét eseményei között.

MTI - Kanizsa2016-08-01 16:52:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül