Ma 2023. 6 2.
Kármen, Anita, Péter napja van.
Látogatók száma : 55337850    
Honlapkeszites

Lezárult a hûtõgépcsere-program

Lezárult az Otthon Melege Program 500 millió forintos keretösszeggel indított háztartási nagygépek (hûtõ- és fagyasztó berendezések) cseréjét támogató pályázata, a program révén elérhetõ 25-45 ezer forint közötti vissza nem térítendõ támogatásra országszerte 46 ezren jelentkeztek - közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) az MTI-vel.


Kiemelték: a Közép-magyarországi régióból 10 ezer, illetve Észak- Magyarországról és Dél-Alföldrõl is több mint 7 ezer pályázat érkezett. Az eredeti célkitûzésnek megfelelõen a pályázók közel kétharmada a kedvezményezett (nagycsaládos és nyugdíjas) célcsoporthoz tartozott. A rendelkezésre álló adatok szerint a pályázók fele A++ kategóriájú készülékekre kívánja cserélni régi háztartási gépét.     

A közleményben felidézték, hogy a 2014 õszén elindított háztartási nagygépek cseréjét támogató alprogramot azért nyitották meg idén július 4-én ismét, hogy csökkenteni tudják a nyugdíjasok és nagycsaládosok rezsikiadásait, valamint, hogy a programban folyósított gyors, megfelelõ intenzitású támogatások felhasználásával hatékonyabbá váljon a lakossági energia-felhasználása és csökkenjen a magyarországi szén-dioxid-kibocsátás. Mindez pedig nagymértékben hozzájárul a magyar klímavédelmi és energiahatékonysági célok eléréséhez - írták.     

Az Otthon Melege Program 2014 szeptemberében indult, eddig közel 17 milliárd forint értékben biztosított támogatást, aminek köszönhetõen már több mint 85 ezer háztartás energiahatékonysága javult - olvasható a tárca közleményében.

MTI - Kanizsa2016-07-29 05:08:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül