Ma 2023. 6 9.
Félix, Előd, Annamária napja van.
Látogatók száma : 55408138    
Honlapkeszites

Családos tábor Nován

A református gyülekezet tagjai élménydús hetet töltöttek a családi táborban.


Százöten vettek részt idén a nagykanizsai református gyülekezet családos táborában Nován. A szórakoztató programok mellett a tábor tematikusan felépített része a kapcsolatokról szólt.

A református közösség életében minden évben a családos tábor a legfontosabb esemény. A gyülekezet nagy családjában idén is több generáció nyaralt együtt. A legfiatalabb tag kettõ, a legidõsebb hetven év feletti volt.

Mint azt Hella Ferenc református lelkésztõl megtudtuk: - Az emberi kapcsolatok, amelyekben mindennap benne vagyunk, egyrészt a családban, másrészt a munkahelyen, iskolában, vagy az élet bármely területén fontosak. Fontos kérdés, hogy ezeket a kapcsolatokat mi köré szervezzük, hogyan éljük meg, és természetesen nem lehet beszélni úgy emberi kapcsolatokról, hogy ne beszéljünk Istenrõl.

A családos táborban a kezdetektõl az emberi kapcsolatok erõsítésén volt a hangsúly. A közös néptánctanulás, focizás, horgászás és a tematikus gyerekprogramok is a közösségépítést szolgálták.

A gyülekezet segédlelkésze szerint: - Az volt az egészben a csodálatos, hogy a tábor témája maradéktalanul megvalósult a gyakorlatban is, hiszen több generációs tábor volt, ott voltunk a különbözõségeinkkel nemcsak korban, hanem egyéb adottságainkban. Ennek ellenére megtaláltuk azokat a kapcsolódási pontokat, ahol tudtunk egymáshoz illeszkedni és egy igazi közösséggé formálódtunk Isten színe elõtt is - véli Bertók Dániel.

A Nován megtartott táborban a lelkészek mellett két külsõ szakember is részt vett. Az önismereti, kapcsolati kérdésekben való eligazodásban nyújtottak segítséget a gyülekezet tagjainak.

Kanizsa TV - Kanizsa2016-07-27 04:59:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül