Ma 2023. 6 5.
Fatime, Fatima, Bonifác napja van.
Látogatók száma : 55350229    
Honlapkeszites

Magdolna-napi búcsú a Bacónak-hegyen

A Nagyrécse melletti szõlõhegy kis kápolnájában minden évben összegyûlnek a helyi gazdák és a környékbeliek. A szentmisét követõen a nagykanizsai Farkas Ferenc Énekegyüttes adott mûsort.


A Magdolna-napi búcsú minden esztendõben összefogás eredményeként valósul meg, ezt köszönte meg a résztvevõknek Fábián Lászlóné, a Bacónak Hegyért Alapítvány elnöke: „Látják, hogy ez a kis kápolnánk, szomorú, de így néz ki. Évekkel ezelõtt próbálkoztunk már, eredménnyel: egy kis gyûjtés sikerült. Szerettünk volna pályázni is. Többször beadtuk a pályázatunkat, reméljük, hogy az idén siker övezi, és egy kicsit rendbe rakhatjuk a kápolnát.”

A fellépést nagy örömmel vállalta a Farkas Ferenc Énekegyüttes, már csak azért is, mert "a helynek érezhetõen szelleme van" - fogalmazott a formáció karnagya. „Nem mindenhol érezzük ezt rögtön így, van, ahol többet kell egy kicsit dolgozni érte. Úgyhogy igazán kívánjuk, hogy sikeres pályázat útján meg lehessen menteni ezeket a kis gyöngyszemeket” - tette hozzá Baráth Yvette.

Az együttes az alkalomhoz illõ, leginkább egyházi jellegû repertoárt adott elõ.

Kanizsa TV - Kanizsa2016-07-26 05:52:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül