Ma 2023. 6 5.
Fatime, Fatima, Bonifác napja van.
Látogatók száma : 55350400    
Honlapkeszites

Véradás az inkubátorházban

Hatodik alkalommal várták az önkéntes véradókat a Nagykanizsai Inkubátorházba. Az intézmény megnyitása óta minden évben helyszínt biztosít a nyári véradáshoz. Nemcsak az ipari park területérõl, hanem a városból is érkeztek a véradók.


Az inkubátorház vezetõje azt mondta, számukra a kezdetektõl természetes, hogy a nyári idõszakban meglévõ szabad kapacitásukkal segítik a véradást szervezõ Vöröskereszt munkáját. Mihovics Zoltán a Nagykanizsai Inkubátorház és Innovációs Központ vezetõje elmondta: „Mivel kapcsolatban állunk a vállalkozásokkal, így a tudjuk kommunikálni feléjük a véradást itt az ipari parkban. Ez a Vöröskereszt feladatát segíti és informálja a potenciális véradókat.”

Az új véradók megtalálását, bevonását segíti, ha külsõ helyszíneken tartják a véradást. A nyári idõszakban is fontos a segítség nyújtás, hiszen a vérellátást egész évben folyamatosan biztosítani kell. „Óriási segítséget az jelent, amikor jelentkezik egy partner, egy cég, egy szervezet, hogy õk nagyon szívesen közremûködnek egy véradás szervezésében. Nemcsak abban, hogy helyszínt biztosítanak, hanem hogy a saját kapcsolatrendszerüket, az általuk elérhetõ embereket értesítik errõl, így nagyon sok új véradóval is kapcsolatba kerülünk egy-egy ilyen alkalommal" - hangsúlyozta Dömötör Balázs a Vöröskereszt véradásszervezõje. A nagykanizsai inkubátorház nem az egyetlen intézmény, amely segíti a Vöröskereszt munkáját. A szervezet munkatársai ezután is minden segítséget, felajánlást örömmel várnak.

Kanizsa TV - Kanizsa2016-07-23 05:20:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül