Ma 2023. 6 10.
Margit, Gréta napja van.
Látogatók száma : 55414970    
Honlapkeszites

Fidesz: A polgármester alkalmatlan, a szocialisták hiteltelenek

 A helyi Fidesz nevében tartott sajtótájékoztatót Bene Csaba és Cseresnyés Péter. Kiemelték: a tegnapi közgyûlésen Nagykanizsa város polgármesterének alkalmatlansága és a szocialisták hiteltelensége újra bebizonyosodott.

"Miért mondjuk ezt? Polgármester úr botránnyal kezdte a közgyûlést ,majd botrányos ülésvezetéssel folytatta tevékenységét. Sajnálatos, hogy a város elõtt álló feladatok megoldása helyett az ülésrend alakításában és saját pozíciójának megtartásában, és nem a város érdekében végzett munkában éli ki magát. Ragaszkodik székéhez még a városban élõ emberek érdekeinek ellenében is. Ezt bizonyítják a tegnapi közgyûlési események is. A polgármester ugyanis többszöri képviselõi felszólítás és jegyzõi törvényességi észrevétel ellenére sem volt hajlandó szavazást elrendelni azon képviselõi elõterjesztésünkrõl, amely a közgyûlés feloszlatását kezdeményezte. Döntésünket a közgyûlés feloszlatásáról a kanizsai emberek érdekeinek a figyelembe vételével hoztuk meg."


"Bár személy szerint a polgármester is és az MSZP frakció több tagja legutoljára egy hónappal ezelõtt is kinyilvánították, hogy a testület feloszlatását kezdeményezik és támogatják – a kialakult helyzet megoldását, város mûködõképességét ebben az egyetlen megoldásban látták -, ezzel ellentétesen cselekedve és az adott szó ellenére a polgármester és a vele „koalícióban” levõ MSZP hathatós együttmûködésével megakadályozta a testület feloszlatását.
Hiteltelenné váltak tehát, így sokadszor bebizonyították, egyetlen szavukat sem lehet elhinni.
Az MSZP és szövetségeseik hiteltelenségét mutatják az országos közvélemény kutatások által mutatott eredmények is, nem csak a kanizsai embereket véleménye tükrözi azt.
A kanizsaiak is látják, hogy az MSZP és az õket támogató helyi képviselõkben nem lehet megbízni, szavuknak nem lehet hinni.
Tegnap az elõbb jelezett oldal képviselõi és a polgármester úgy menekültek ki a döntés felelõssége alól, hogy megígérték, szeptember 24-én soron kívüli közgyûlés keretén belül ezt az egyetlen napirendi pontot megtárgyaljuk.
Kíváncsiak vagyunk arra, tartják-e majd szavukat és összehivatják-e a közgyûlést és megszavazzák-e a feloszlatást, amelyet júliusban nyilvánosság elõtt megígértek.
Véleményünk szerint mindössze idõnyerés a céljuk azért, hogy ne kelljen tartani a szavukat, mert megijedtek a megmérettetéstõl, de félnek attól is, hogy a közvélemény még mélyebben rájuk süti a „szavahihetetlenek” bélyeget.
Keresik tehát a kibúvót, a kifogásokat, mert nem a város mûködõképessége az érdekük.
Azt kell mondanunk, hogy saját politikai érdekeiket a város érdekei elé helyezik.
Idõnyerés a céljuk, hogy szokásos eszközeikkel „meggyõzzenek” képviselõket arról, hogy nem kell feloszlatni a testületet.
Teszik ezt annak ellenére, hogy tudják, az itt élõ emberek támogatják ennek a testületnek a feloszlatását, új testület választását.
Lehet látni, hogy az MSZP és az õket támogatók, akik ellenzik a feloszlatást, feláldozzák a város mûködõképességét, az itt élõ emberek érdekeit, saját politikai érdekeik, céljaik oltárán.
Eszközeik a politikai ellenlábasok lejáratása és a botránykeltés.
Ebbõl is elege van a kanizsai embereknek.
Felszólítjuk ezért a polgármestert és a helyi MSZP képviselõit, hogy ne bújjanak ki adott szavuk felelõssége alól és legkésõbb szeptember 24-én, az álírt és kiküldött meghívón szereplõ képviselõtestületi oszlatással kapcsolatos napirendet szavazzák meg - úgy ahogy ígérték -, hogy rövid idõn belül – még ebben az évben – felálljon az új testület, amelyik biztosítja a városban élõ emberek érdekében történõ tevékenykedést.
Szükség van erre, mert a testület ezzel az összetétellel és a polgármester megosztó, botrányban érdekelt személyiségével a feladatára alkalmatlan.
Még egyszer felszólítjuk a polgármestert és MSZP-s képviselõtársainkat, hogy ne megélhetési politikusként viselkedjenek, hanem a város érdekét képviseljék azzal, hogy megszavazzák a testület feloszlatását.
A Fidesz-KDNP frakció tagjai ezt fogják tenni, azért hogy visszaadják a kanizsai embereknek a választás lehetõségét."2009-09-05 16:10:35


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül