Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55319951    
Honlapkeszites

A sikertelen feloszlatásról és az új ülésrendrõl

A közgyûlés elsõ felében történtekrõl Bene Csaba, a Fidesz-frakció vezetõje, és Szõlõsi Márta önkormányzati képviselõ sajtótájékoztatót tartott az ülés szünetében.

Bene Csaba elmondta, a frakciójuk benyújtotta a közgyûlés feloszlatásáról szóló javaslatát, ami sajnos nem került megszavazásra. Áttekintették az elmúlt idõszak eseményeit a közgyûlésben, és arra a következtetésre jutottak, az az egyetlen megoldás, hogy feloszlatják magukat, és új választásokat kell kiírni. A nyári szünet után a mai napon ugyanolyan hangulatban, ugyanolyan méltatlan közjátékkal tûzdelten telt a közgyûlés, mint ahogy eddig, a nyarat megelõzõ idõszakban is zajlott. Elmondta, nem tudja mi a szándéka a többi politikai erõnek, de érdekes volt számára az a megnyilvánulás, ahogyan több oldalról visszatáncoltak, de elsõsorban a polgármester részérõl. Nem érti, miért nem lehetett napirendre tûzni ezt a kérdést. A botrányokat jól fémjelzi az elültetési rend, amelynek egyik áldozata Szõlõsi Márta képviselõ asszony, aki ennek kapcsán szeretné ismertetni a polgármesternek küldött levelét.


Szõlõsi Márta képviselõnõ sajtótájékoztatóját azzal kezdte, hogy a 2006. októberi önkormányzati választások óta tagja a Fidesz-frakciónak.
„Bár ön hivatkozva egy 2009. június 15-i dátumozású levelemre, ma 2009. szeptember 3-án úgy döntött, hogy a Fidesz-frakcióból „kizártnak” tekint, mint azt a június 15-i közgyûlésen szóban, majd június 19-én írásban is közöltem önnel én, és a frakcióm tagjai, továbbra is egy frakcióban együtt kívánunk dolgozni. Ön egyébként az SZMSZ-t ebben az ügyben két esetben nem vette figyelembe:
– Az SZMSZ 44. § (6) bek. második mondata: „A polgármester a bejelentésrõl a soron következõ ülésen tájékoztatja a közgyûlést”. Ezt ön a mai napig nem tette meg! Nyilván tudomásul vette szóbeli, illetve írásbeli visszavonásomat.
– Ugyanezen paragrafus (8) bekezdése pedig a következõrõl szól: (Bár szerintem ez rám nem vonatkozik, hiszen nem léptem ki.). „A képviselõcsoport kilépett vagy kizárt tagja a soron következõ hat közgyûlésen, de legalább a kilépést, vagy kizárást követõ 180 napig másik képviselõcsoportnak tagja nem lehet.”
Nos, tisztelt polgármester úr! Másik képviselõcsoportnak nem kívánok tagja lenni. Annak azonban, amelynek 2006. októberében tagja lettem, igen. Mégpedig Fidesz-frakció tagságomat folyamatosnak tekintem. Amennyiben ön nem veszi tudomásul ebbéli szándékomat, ezennel bejelentem, hogy a Fidesz-frakció tagja kívánok lenni. Még egyszer hangsúlyozom, az vagyok, voltam eddig is, csak az ön kicsinyessége, értetlensége miatt vagyok kénytelen ezt a bejelentést megtenni. Kérem, hogy a közgyûlési eredeti ülésrend szerinti helyfoglalásomról – mikrofon visszahelyezésrõl – haladéktalanul gondoskodjon!”
B.E.2009-09-04 13:06:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül