Ma 2023. 3 29.
Auguszta, Bertold napja van.
Látogatók száma : 54795455    
Honlapkeszites

Pénteken indul mintegy ezer programmal a Mûvészetek Völgye

Péntektõl tíz napon át koncertek, színházi elõadások, gyermekprogramok, kiállítások várják a Mûvészetek Völgyébe látogatókat. A három Balaton-felvidéki település, Kapolcs, Taliándörögd, és Vigántpetend utcáin több mint ezer kulturális programot tartanak.


Oszkó-Jakab Natália, a Mûvészetek Völgye program- és marketingigazgatója elmondta, hogy bár mindhárom településen sokszínû a kínálat, Kapolcson a zene, Taliándörögdön a színház, Vigántpetenden pedig a irodalom és a komolyzene kapja a fõszerepet a 26. alkalommal megrendezett fesztiválon.     

Hozzátette: kiemelt helyszíne lesz a rendezvénynek a taliándörögdi Nemzeti Szín-Tér, amelynek programjait a Nemzeti Színház szervezte.     

Itt adják elõ egyebek mellett a Psychét, valamint a Fodrásznõ címû drámát, Hobo feldolgozásában a Ballada a két sebzett hattyúról címû elõadást a Nemzeti Színház társulatával láthatják a nézõk, továbbá fellépnek a Kaposvári Egyetem hallgatói is - fejtette ki a programigazgató.     

Hozzátette: a taliándörögdi elõadások másik helyszíne a Színház Színpad lesz, amely a hazai kortárs színházi társulatok legfrissebb elõadásaival vár mindenkit. Itt szerepel majd a Forte Társulat, az Orlai Produkciós Iroda, Mácsai Pál, Müller Péter Sziámi Pintér Béla Társulatával közös produkciója, valamint itt lehet megtekinteni Szirtes Edina Mókus diafilmprojektjét, a Maladype Színház, a Tünet Együttes és a Nézõmûvészeti Kft. elõadásait, illetve egy külön helyszínen a Színház- és Filmmûvészeti Egyetem diákjainak produkcióit - fûzte hozzá.     

Nemzetközi dokumentumfilmeket is láthat majd a közönség Taliándörögdön, a vetítéseket beszélgetések követik - közölte Oszkó-Jakab Natália.     

Hozzátette: a taliándörögdi Õsök Házában lesz idén a Fonó Udvar, ahol világzenei slágereket hallgathat a közönség. A LEMangURIA mozgásligetben táncolni, mozogni lehet majd, a Wartburg Templomkertben koncertekkel, bábszínházzal, elõadásokkal, közösségi programokkal várják az érdeklõdõket.     

Kapolcson a Momentán Társulat gyerekprogramokkal, elõadásokkal, improvizációkkal készül. A Harcsa Veronika Udvarban délelõttönként kézmûves foglalkozásokkal, jógával, este pedig jazz-zenével várják a látogatókat. A Muharay Udvarban és a Folk Udvarban a népmûvészettel, hagyományokkal lehet ismerkedni, a kapolcsi római katolikus templom a komolyzenei koncerteknek ad otthont, és idén is vár mindenkit a Modern Art Orchestra és Hobo helyszíne, valamint a Design Terminál és a Kaláka Versudvar - részletezte a programigazgató.     

A fesztivál nagyszínpadán, a MOL Nagyon Balaton Panoráma Színpadon fellép mások mellett az Ivan & the Parazol, Péterfy Bori & Love Band, a Hiperkarma, az Irie Maffia, az Anna and the Barbies, az Ocho Macho, a Brains, Szabó Balázs Bandája, a Kiscsillag és az Erik Sumo Band. Ezen a színpadon ad koncertet Palya Bea és zenekara, Lajkó Félix & Óperentzia és a Budapest Bár, a fesztivál zárásaként pedig a Skye and Ross from Morcheeba lép színpadra - közölte.     

Oszkó-Jakab Natália beszélt arról is, hogy Vigántpetenden az irodalmi helyszín vendége lesz mások mellett Bíró Gergely, Király Zoltán, Alexa Károly, ezen kívül bábszínház, filmszínház várja az érdeklõdõket, a vigántpetendi templomban pedig komolyzenei koncertek nyújtanak kikapcsolódást.       

A programigazgató szavai szerint a vigántpetendi Csóromföldén láthatóak majd a Hello Wood alkotóközösség idei mûvei. Az építészek, designerek, képzõmûvészek idén a letelepedés és az otthonteremtés kérdéseire igyekeznek majd választ keresni - jegyezte meg.     

A települések között Csigabusz közlekedik, a programválasztást a fesztivál megújult mobilalkalmazása segíti - fûzte hozzá.

MTI - Kanizsa2016-07-19 05:32:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül