Ma 2023. 6 9.
Félix, Előd, Annamária napja van.
Látogatók száma : 55408737    
Honlapkeszites

Közös ima horvátul

Rengetegen imádkoztak együtt a horvát nyelvû szentmisén Homokkomáromban.


A település kegytemploma 15 éve a Mura menti horvátság zarándokhelye. Minden év július 13-án tartják azt az istentiszteletét, melyre a határ mindkét oldaláról érkeznek a hívek.

Az idei zarándoklatot Blaz atya emlékének szentelték. A résztvevõk a márciusban meghalt atya lelki-üdvéért is imádkoztak.

- Elveszítettük Blaz atyát, aki a varasdi püspökségtõl jött, járt ide, és õ kezdeményezte, õ csinálta végig velünk. De sajnos március végén itt hagyott bennünket. Ezen a misén igazából rá is emlékezünk, illetve a megszokott horvát nyelvû szentmisét végig imádkozzuk, és végig énekeljük anyanyelvünkön - mondta el Vargovics Józsefné, a Zala Megyei Horvát Nemzetiségi Önkormányzat elnöke.

A szentmisére tömegek érkeztek, nemcsak a templom, hanem annak környéke is megtelt. A Mura mentén élõ horvátok több településrõl jöttek. Szepetnekrõl például két kisbusszal és személyautókkal érkeztek. Fiatalok, idõsebbek egyaránt.

A szentmisén mûsort adott a Nagykanizsai Horvát Nemzetiségi Önkormányzat tambura zenekara és a horvátországi Prelog város templomi énekkara is.

Kanizsa TV - Kanizsa2016-07-15 06:28:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül