Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55314887    
Honlapkeszites

A miniszterelnök ígéretére emlékeztetett a DK képviselõje

Ma délelõtt sajtótájékoztatót tartott Horváth Jácint a Demokratikus Koalíció önkormányzati képviselõje.


Orbán Viktor miniszterelnök 2015. június 23-i látogatásán az alábbi kijelentést tette a kanizsaiak felé - kezdte mondandóját a miniszterelnök idézésével.

- „A kormány tehát azt az általános bölcsességet követi, hogyha van tó, akkor lesz benne béka is, és a békára nézve a polgármester ígéretet tett. A tavat mi hozzuk, ami azt jelenti, hogy a magyar állam meg fogja vásárolni azokat a területeket, tehát nem Nagykanizsa városának költségvetésébõl, hanem a magyar állam a magyar adófizetõk pénzébõl megvásárolja azokat a területeket, amelyekbõl ipari parkokat fogunk létrehozni. A területek egy részét nem kell megvásárolni, mintegy 100 hektárnyi területet, mert az a magyar állam tulajdonában van, illetve honvédségi kezelésben van, és majd ezeket a területeket rendelkezésére bocsájtjuk a városnak egy meghatározott szerzõdéssel, hosszú távra, amely lehetõvé teszi, hogy a tényleges gazdaságpolitikájukat megvalósíthassák.”

- Ugyanakkor Nagykanizsa 2016. június 30-i közgyûlésén a fideszes többség által elfogadott határozat szerint 114,7 millió Ft önerõt kell a városnak biztosítania leendõ ipari területek vásárlására, hogy pályázatot tudjon benyújtani ipari park fejlesztésre - mondta a képviselõ, majd így folytatta: - Ebbõl látszik, hogy Orbán Viktor nem tartotta be a tavaly a kanizsaiaknak tett ígéretét, és nem az állam vásárolja meg ezeket a területeket, hanem Nagykanizsa városának költségvetésébõl kell ezt a forrást biztosítani.

- Felhívjuk a városvezetés figyelmét, hogy a város vezetése kérje számon Orbán Viktor tavaly tett ígéretét, és ennek megfelelõen az állam központi költségvetésbõl vásárolja meg az ipari parkhoz szükséges területeket, hogy az ne terhelje a kanizsai költségvetést - fejezte be mondanivalóját a DK helyi képviselõje.

Kanizsa2016-07-14 10:46:00


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül