Ma 2023. 6 6.
Norbert, Norberta, Cintia napja van.
Látogatók száma : 55355734    
Honlapkeszites

Gyors otthon melege program és alapos kert zsûrizés

Két témában is sajtótájékoztatót tartott városunk polgármestere, Dénes Sándor és dr. Szabados Gyula önkormányzati tanácsadó, hiszen javában elkezdõdött, illetve zajlik az Otthon Melege Program - hûtõ- és fagyasztógépcsere pályázat önkormányzati lebonyolítása, valamint A legszebb konyhakertek – Magyarország legszebb konyhakertjei címû országos program Nagykanizsán belüli városi "csatározásai".


Amint azt megtudtuk, hétfõ reggel nyolckor indult az igénylés az államilag támogatott hûtõgép- és fagyasztócsere-program újabb körében és ennek keretében a nagykanizsai nyugdíjasok és nagycsaládosok is jelentkezhetnek a nyugat-magyarországi keretre az ügyfélkapun keresztül. Az ügyfélkapu mellett még rendelkezniük kell különbözõ érvényes okmányokkal, papírokkal (lakcímkártya, adókártya, valamint NYUFIG-igazolás) is az önkormányzat szociális osztályán jelentkezõ pályázóknak, akik már a reggeli óráktól benyújthatják pályázatukat. A teljes keretösszeg 500 millió forint, melyet országosan a lakosság arányában osztottak el és a vissza nem térítendõ összegek között 25, 35 és 45 ezer forintos tételek szerepelnek.

A legszebb konyhakertek nagykanizsai programjában lezajlott az elsõ forduló és a szakmai zsûri értékelte az eddig látottakat és tapasztaltakat, hogy majd a második körrel folytatódhasson a vetélkedõ. A döntnökök határozata alapján a 82 kertet felölelõ mezõnyben már most számos kiemelkedõ mini gazdaságot láthattak és értékelhettek.

Az úgynevezett közösségi kategóriában három, balkon kategóriában egy, mini kategóriában három, míg normál kategóriában már kilenc kert jutott legalább a második körbe, a zárt kertieken belül három gyümölcsös, négy zöldséges és hét vegyes is esélyes a végsõ gyõzelemre.

 

P. L.2016-07-12 18:57:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül