Ma 2023. 3 24.
Gábor, Karina napja van.
Látogatók száma : 54774022    
Honlapkeszites

Fatemplom Fesztivál - Szakrális elõadások, szabadtéri koncertek Magyarföldön

Háromnapos fesztivál kezdõdik pénteken Magyarföldön, az õrségi fennsíkon emelt fatemplom felszentelésének évfordulója alkalmából.


Az ökomenikus templomban késõ éjszakába nyúló szakrális elõadások váltják egymást, míg a templom környékén emelt színpadon neves együttesek adnak szabadtéri koncerteteket.     

A templom építésének évfordulója köré szervezõdött fesztivál jó alkalom arra, hogy mind több ember ellátogasson Magyarföldre, és megismerje a hely szellemét - mondta Rátóti Zoltán, a fesztivál igazgatója kedden az MTI-nek.     

A Rátóti Zoltán kezdeményezésére, civil összefogással épült ökumenikus templomot 2010. június 18-án szentelték fel. A következõ esztendõben rendezték meg az elsõ ünnepet, amely az évek során többnapos fesztivállá, az Õrség egyik kiemelkedõ kulturális rendezvényévé vált.     

A Fatemplom Fesztivál szabadtéri színpadának vendége lesz idén a Sebõ-együttes, Charlie, a Fonó Zenekar, a Kaláka és a Budapest Bár is. Lackfi János és Gryllus Dániel Feldaraboljuk a végtelent címû produkciójával érkezik Magyarföldre.     

A fatemplomban az elõadások pénteken a Rátóti Zoltán Klubzenekar fellépésével indulnak, majd Váray Lászlót és a Colombre Bandet láthatja a közönség, szombaton pedig - a templom építését a kezdetektõl támogató - Sebestyén Márta és Sofia Labropoulou lép fel - emelte ki Rátóti Zoltán.     

Hozzáfûzte, hogy különleges színfoltja lesz a fesztiválnak a Magyar Honvédség Légierõ Zenekara, amely szombaton és vasárnap térzenével köszönti a fesztiválozókat.     

Szombaton katonai tiszteletadás mellett koszorúzási ünnepséget tartanak a település elsõ világháborús hõsi halottjának tiszteletére.     

A fesztivált a hagyományok szerint vasárnap ökumenikus istentisztelet zárja, a szertartáson az egyházak képviselõi mellett a fesztiválon fellépõ mûvészek végeznek szolgálatot.

MTI - Kanizsa2016-07-12 16:02:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül