Ma 2023. 6 9.
Félix, Előd, Annamária napja van.
Látogatók száma : 55407962    








Honlapkeszites

Erdélyben jártak a református gyülekezet tagjai

Élményekkel gazdagodva, hitben megerõsödve tértek haza a református gyülekezet tagjai Erdélybõl, ahol egy kórustalálkozón is szerepeltek. A fellépés mellett több határon túli magyar települést is meglátogattak a résztvevõk.


A kovásznai testvérgyülekezet meghívására utaztak Erdélybe a nagykanizsai reformátusok. A Kézdi-Orbai Református Egyházmegye által szervezett Kálvin Hét záróakkordja volt a zágoni kórustalálkozó, amelyen 11 mûvészeti csoport mutatkozott be. A kanizsai Csillagfény Kórusnak nagy lendületet adott a külhoni szereplés.

Csökölyné Tóth Ágota azt mesélte: „Most arról beszélgettünk, hogy talán meg kellene mérettetnünk magunkat egy minõsítõ fellépésen, és akkor tudnánk, hol állunk a kórusok sorában. Persze nem ez a lényeg, hanem az éneklés, de most latolgatjuk, hogy ezt meg kellene lépni vagy egy CD-t készíteni a szerepléseinkrõl.”

A kanizsaiak erdélyi körútjuk során több várost és emlékhelyet is érintettek, Kovásznán pedig helyi családoknál szálltak meg.

Rudicsné dr. Czinderics Ibolya elmondta: „Utazunk 1000 kilométert Kovásznára. Kiszállunk a buszból és magyarul szólnak hozzánk. Magyar testvéreink magyarul énekelnek. Egy gyülekezethez, a református egyházhoz tartozunk, ugyanazokat a zsoltárokat énekeljük, ugyanaz a szertartások menete, ez maga a csoda.”

A kórustalálkozó másnapján a testvérgyülekezetek közös istentiszteleten vettek részt, amelyen Hella Ferenc hirdetett igét.

Hella Ferenc református lelkipásztor kiemelte: „Jó volt látni a megtelt templomot, biztatni az ottaniakat is, hogy ne lankadjanak hitükben. A reménységrõl prédikáltam, nagyon fontos, hogy a hívõ embernek van reménysége.”

A csaknem 50 fõs társaság élményekben gazdag hetet töltött Erdélyben, a résztvevõk úgy érzik, hitükben és identitásukban is megerõsítette õket az utazás.

Kanizsa TV - Kanizsa



2016-07-10 06:19:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül