Ma 2023. 6 10.
Margit, Gréta napja van.
Látogatók száma : 55411054    
Honlapkeszites

Havi 31 ezer forint megtakarítást jelenthet a cégeknek az adómentesség a duális képzésben

Havi mintegy 31 ezer forint megtakarítást jelenthet a cégeknek a minimálbér erejéig adómentesen juttatható díjazás a duális képzés elméleti szakaszára - hívta fel a figyelmet a Baker Tilly Hungária nemzetközi adótanácsadó és könyvvizsgáló cég hétfõi közleményében.


A tájékoztatás szerint a júniusi törvénymódosítás sajátossága, hogy a jogalkotó 2015. szeptember 1-ig visszamenõleg is kiterjesztette az adómentességet, így alkalmazható az azóta keletkezett adókötelezettségekre is.     

Ez nem kötelezõ, csak alkalmazható, vagyis ha egy ilyen képzésben részt vevõ hallgatót foglalkoztató vállalkozás felvállalja a visszamenõleges módosítás adminisztratív terheit (önellenõrzés mind a vállalkozás, mind a hallgató 2015-ös adója tekintetében), akkor az abban az idõszakban kifizetett adók és járulékok visszaigényelhetõek - jelezte Mitrik Kornélia, a Baker Tilly Hungária bérszámfejtési és expat szolgáltatások szenior menedzsere a közlemény szerint.     

További módosítás, hogy a munkahely által adott béren kívüli juttatások erre az idõszakra is kedvezményes adózással adhatóak (ilyenek az üdülési csekk, munkahelyi étkeztetés, Erzsébet-utalvány).     Mitrik Kornélia elmondta a tájékoztatásban: a vállalatok szempontjából a bérszámfejtési területnek ügyelnie kell arra, hogy a hallgatókat még idõben áthelyezzék az adómentes kategóriába.     

A 2016-2017-es tanévre 24 felsõoktatási intézmény összesen mintegy 2600 duális képzési helyet hirdetett meg. A duális képzések keretében 46 különféle szak közül választhatnak a jelentkezõk, akik több mint 500 vállalatnál vagy egyéb szervezetnél teljesíthetik a gyakorlati idejüket - áll a közleményben.

MTI - Kanizsa2016-07-04 13:47:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül