Ma 2023. 6 10.
Margit, Gréta napja van.
Látogatók száma : 55410941    
Honlapkeszites

Olajosok találkoztak

Ötven éve ballagott el az a technikusi osztály, amelynek öregdiákjai a hétvégén tartották érettségi találkozójukat.


Egy idõben Kõolajbányászati és Mélyfúróipari Technikum volt, ma Piarista Iskola – ide szervezték a találkozót az öregdiákok, akik szeretettel emlékeztek vissza a diákévekre.

- Nagyon jó iskolába jártunk itt. 1966-ban végzett ez az osztály, és amikor kikerültünk az életbe a friss technikusi oklevelünkkel, és aztán késõbb is rájöttünk arra, hogy ez egy nagyon erõs és nagyon jó iskola volt” - nosztalgiázott Horváth Antal.

Bár sokan közülük távoli városokban élnek, mégis az egykori IV.B-sek a mai napig kötõdnek egymáshoz. „Az elmúlt ötven évben minden ötéves találkozónkat megtartottuk, nagy érdeklõdés kísérte mindegyiket. Általában csak betegség miatt nem szoktak jönni, vagy ha valami halaszthatatlan jön közbe. De ezt mindenki nagyon fontosnak tartja” - vélekedett Gyimes Gyula Zoltán szervezõ.

A 26 fõs osztály összetartására soha nem volt panasz, mondja a volt osztályfõnök. „Mint a testvérek, úgy szerették egymást. Sokat voltak együtt, és a munka, amire készültek, komoly, nehéz munka volt. Valószínûleg ez kovácsolta össze a gyerekeket”- mondta Szomjas Éva.

A rendhagyó tanórán megelevenedett a múlt: elõkerült néhány régi fénykép és a ballagási tabló kicsinyített mása. Az egykori IV.B-sek azokról a diáktársakról is megemlékeztek, akikkel számtalan vidám percet megéltek a hajdani technikum falai között, de ma már nem lehetnek köztük.

Kanizsa TV - Kanizsa2016-07-04 05:09:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül