Ma 2023. 6 5.
Fatime, Fatima, Bonifác napja van.
Látogatók száma : 55353588    
Honlapkeszites

A közgyûlés fejetlensége vezetett a hivatal mûködésképtelenségéhez?

Az elmúlt héten kirobbant sikkasztási ügy kapcsán szólalt fel az MSZDP nagykanizsai szervezetének nevében Szányiné Kovács Mária, a párt városi elnöke, valamint Bogár Ferenc és Papp Ferenc önkormányzati képviselõk. Úgy látják, a teljes tisztánlátás érdekében meg kell vizsgálni Marton István polgármester, Cseresnyés Péter alpolgármester és Tuboly Marianna jegyzõnõ felelõsségét is az ügyben – egy vizsgálóbizottság által.

Mi a Magyarországi Szociáldemokrata Párt elnöksége és önkormányzati képviselõi az elmúlt egy évben többször is szóvátettük, és élesen elítéltük a közgyûlésen belüli tudatos feszültségkeltést, az öncélú marakodást. Felszólítottuk a közgyûlés tagjait, tisztségviselõit, a gyûlölködés légkörének a megszüntetésére, a normális munkavégzés feltételeinek biztosítására. Választó polgárainktól többször is hallottuk, hogy a testület ülésein a folytonos veszekedés és öncélú viták helyett miért nem a város égetõen fontos kérdéseivel, a lakosság problémáinak megoldásával foglalkoznak a képviselõk? Úgy látjuk, hogy a közgyûlés jelenlegi állapotának kialakulásáért felelõs politikai erõk nem érdekeltek, nem készek a kialakult helyzet megnyugtató megoldására. Érdekeik talán mást diktálnak, ezért nem reagálnak a civil szervezetek határozott felszólításaira sem?


Ebben a légkörben robbant bombaként a napokban szárnyrakapott hír a szociális segélyekkel kapcsolatos visszaélésekrõl, amely mára országos visszhangot is kapott. A Magyarországi Szociáldemokrata Pártnak az a véleménye, hogy ezt a sajnálatos, a városunkat országosan ismét rossz hírbe hozó eseményt a megfelelõ helyén kell kezelni. Azt egyetlen politikai erõ sem használhatja fel politikai tõkeszerzés reményében, a saját önös érdekében. Ebben a helyzetben városunknak és lakóinak érdekeit igazán az ügy törvényi elõírásoknak megfelelõ gyors kivizsgálása, a megfelelõ döntések, szankciók meghozatala szolgálja, és nem a politikai zsákmányszerzés.
A Magyarországi Szociáldemokrata Párt a konkrét eset szereplõinek felelõssége mellett szükségesnek tartja megvizsgálni a helyzet kialakulásában játszott szerepének tisztázása érdekében a három tisztségviselõ felelõsségét is, Ezért javasoljuk, hogy a közgyûlés pártjainak delegáltjaiból alakuljon egy vizsgálóbizottság e vezetõk felelõsségének megállapítására.

A Magyarországi Szociáldemokrata Párt legfontosabb feladatának továbbra is a város közgyûlése cselekvõképességének helyreállítását, és a város polgárai érdekében való mûködtetését tartja. Az elmúlt kettõ hónap eseményei egyértelmûen bizonyították, hogy a jelenlegi összetételû, ellentétektõl szabdalt, döntésképtelen közgyûlés már a legszélesebb választópolgári körben is hiteltelenné vált. Mindezek alapján, ha nem lesz érdemi változás és akarat a közgyûlés meghatározó politikai erõi között a jelenlegi helyzet feloldására, akkor pártunk nem zárkózik el attól, hogy támogassa a közgyûlés azonnali feloszlatására vonatkozó javaslatot.


Nagykanizsa. 2009. szeptember 01.

 

Szányiné Kovács Mária, az MSZDP városi elnöke

Bogár Ferenc, önkormányzati képviselõ

Papp Ferenc, önkormányzati képviselõ
 


 2009-09-01 13:06:34


További hírek:


POLITIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül