Ma 2023. 6 2.
Kármen, Anita, Péter napja van.
Látogatók száma : 55338294    
Honlapkeszites

NGM-államtitkár: gyakorlati tudással eredményesebben lehet elhelyezkedni

A duális képzésben gyakorlati tudást is megszerzõ munkavállalók eredményesebben és gyorsabban tudnak belépni a munkaerõpiacra, hiszen rendelkeznek már a szükséges készségekkel, és a munkaadó is egy "kész" munkaerõt kap - emelte ki a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) munkaerõpiacért és képzésért felelõs államtitkára szombat reggel az M1 aktuális csatornán.


Cseresnyés Péter azt mondta, aki gyakorlati képzést biztosít, a tudáson túl munkakultúrát is átad a fiataloknak.     

Az államtitkár beszámolt arról is, hogy a munkaerõpiaci igények minél jobb kiszolgálása érdekében egy jelentõs felmérés folyik, amely a felnõtt korú lakosság készségszintû tudását méri fel, és várhatóan 2019-re fejezõdik be. Erre lehet alapozni majd a képzések irányát, minõségét, tartalmát - tette hozzá.     

Az államtitkár kiemelte: a szakképzési rendszer átalakítása során a kormány fontosnak tartja a szoros együttmûködést a kereskedelmi és iparkamarákkal, tapasztalataik, tudásuk felhasználását.     

Kitért arra, hogy a közép- és felsõfokú oktatásban kell meghatározni azokat az alapkészségeket, amelyek szükségesek a munkaerõpiacra lépéshez, kiemelve az egész életen át tartó tanulás és problémamegoldás fontosságát.

MTI - Kanizsa2016-07-02 10:23:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül