Ma 2023. 6 9.
Félix, Előd, Annamária napja van.
Látogatók száma : 55408734    
Honlapkeszites

Játék, kirándulás és rengeteg élmény a Holnapocska Táborban

A zalaszabari Holnapocska táborban 40 szívbeteg gyermek nyaralt június utolsó hetében. A játékkal, kirándulással, fürdõzéssel eltöltött idõ alatt önkéntes segítõk bevonásával és orvosi felügyelet mellett minden táborozó a teljesség igényével élvezhette a nyaralást.


Önfeledten hullámfürdõznek a gyerekek a zalakarosi élménymedencében. A hétköznapokban sokszor nélkülözött gondtalan szórakozás hetében az egyik legemlékezetesebb program a strandlátogatás volt. „Nagyon jól érzem magam, szerintem eddig a fürdõzés a legjobb, mert együtt lehetünk és játszhatunk a vízben” - mondja Bohata Simon.

A szívfejlõdési rendellenességgel született gyerekek többsége mûtétek sorozatán van túl. Sokuk életében elõször adódott lehetõség arra, hogy gondtalanul élvezzék a nyári szünetet. Az orvosi felügyeletet biztosító segítõ csapat vezetõje, Dr. Tordas Dániel szerint, nemcsak a gyerekeknek, de a kísérõknek is meghatározó élményt jelent az együtt töltött idõ. „Nekünk is egy pszichés gyógyítás, hiszen mi akik nap mint nap látjuk bent a kórházban a szenvedést, látjuk itt azt is, hogy van miért bent harcolni” - véli a szakorvos.

Orbán Fanni segítõként dolgozik a táborban. A Szegedi Tudományegyetem elsõéves gyógypedagógus hallgatója régi álmát váltotta valóra: „Mindenki nagyon élvezi az itt együtt eltöltött idõt, és én mindig is vágytam erre, hogy önkéntesként a többiekkel együtt szerezzünk egy élménydús nyarat a gyerekeknek.”

A zalaszabari Holnapocska Táborban második alkalommal táboroztak a szívbeteg gyerekek. Gerlinger Sándor táborvezetõ szerint: „Nagyon jól sikerült a tavalyi tábor, és ugye a legjobb reklám a szájhagyomány. Idén második alkalommal csináljuk ezt a tábort, sok a visszajáró, vannak újak is és azt szeretnénk, hogy mindig jöjjenek, jövõre is és minden évben.”

Zalaszabarban a nyári szünetben lesz még tábor reumatikus problémával küzdõ, daganatos megbetegedésben szenvedõ és fülimplantátummal élõ gyerekeknek is.

Kanizsa TV - Kanizsa2016-07-01 09:21:00


További hírek:


MAGAZIN ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül