Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55389252    
Honlapkeszites

Semmelweis Nap alkalmából mondtak köszönetet az egészségügy dolgozóinak

A nagykanizsai egészségügyi alapellátásban dolgozók Semmelweis napi ünnepségüket tartották a Honvéd Kaszinóban. A kórházi szülészetben forradalmi eljárásokat bevezetõ orvos élete és munkássága 198 évvel késõbb is iránymutató, hangzott el a szerdai rendezvényen.


Dénes Sándor polgármester köszöntõ beszédében kiemelte, az egészségügyben dolgozók ünnepén azokat köszöntik, akik lelkiismeretesen, kötelességtudóan és önzetlenül végzik munkájukat: - E nap, úgy gondolom, a magyar egészségügy és ezen keresztül társadalmunk egyik fontos ünnepe, mert Önök a legdrágábbra vigyáznak, a legdrágábbat adják vissza az embereknek, a családoknak, az egészséget - fogalmazott a polgármester.

Semmelweis Ignác korát megelõzõ intézkedéseit kortársai nem fogadták el. Felfedezésének jelentõségét csupán a késõbbi pályatársak igazolták.

Dr. Varnava Charalambos ifjúság orvos szerint: -Semmelweisnek a meglátása, a zsenialitása és megfigyelõképessége sok asszony életét mentette meg, az õ érdeme a megelõzés volt. Nekünk is sok teendõnk van ezen a területen, mert ma a világon 28 millió ember olyan betegségben halt meg, amelyik megelõzhetõ és gyógyítható.

Az ünnepséget szervezõ intézmény vezetõje köszönetet mondott kollégáinak a sokszor erejükön felül végzett munkáért. Hozzátette, Nagykanizsa alapellátásában nincs tartós munkaerõhiány, az egészségügyben dolgozók megítélésében azonban vannak fájó pontok. Mint arra Stimeczné Dr. György Bernadette, a Nagykanizsa Egészségügyi Alapellátási Intézmény vezetõje rámutatott: - Nem a sámánok iránti megkérdõjelezhetetlen tiszteletet és bizalmat kívánjuk vissza, hanem az orvos-beteg kapcsolat valódi értékét jelentõ õszinteséget, egymás tiszteletét, az életnek - mint értéknek - a szolgálatát és annak az áldozatvállalásnak a társadalmi elismerését, amit az egészségügyi dolgozók nap mint nap tanúsítanak.

A hagyományoknak megfelelõen idén is elismerésben részesítették az alapellátásban kiemelkedõ teljesítményt nyújtó kollégákat.

Kanizsa TV - Kanizsa2016-07-01 05:17:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül