Ma 2021. 10 26.
Dömötör, Armand, Örs napja van.
Látogatók száma : 51127431    
Honlapkeszites

Zenei-gasztronómiai fesztivált rendeznek a hétvégén Keszthelyen

KeszthelyFeszt címmel háromnapos zenei-gasztronómiai programsorozat kezdõdik július elsején a Balaton-parti városban.


A történelmi belvárosban kiépített négy színpadon több mint húsz fellépõ zenés produkcióját láthatja a közönség - mondta el Osvald Bálint, a Goldmark Károly Mûvelõdési Központ igazgatóhelyettese az MTI-nek.     

A Fõ téri nagyszínpadon neves mûvészek, lírai dallamokat, swinget és dixiet játszó együttesek lépnek fel. A sétálóutca két kisebb színpadán akusztikus duók és triók, valamint a dzsessz könnyedebb stílusát mûvelõ zenekarok koncerteznek. Az Amazon Ház Látogatóközpont udvarán felállított színpadon a fiatalabb korosztály körében népszerû együttesek adnak koncertet - ismertette a részleteket.       

Az Amazon Ház udvarán különleges fajátszóteret alakítanak ki és a legkisebbekhez szólnak a kora esti órákban rendezett gyermekkoncertek, gyermekmûsorok is.       

A fesztivál kiemelt programja lesz a Bor Összehoz Keszthelyen elnevezésû boros rendezvény, melynek keretében a történelmi borvidékeket reprezentáló borházak mutatkoznak be. A borházak között utcazenészek is feltûnnek majd, gitárral, hegedûvel vagy éppen tangóharmonikával szólaltatják meg a kedvelt dallamokat. A pincészetek kiváló borai mellett jellegzetes zalai finomságokat és hagyományos vásári csemegéket is kóstolhatnak majd a fesztiválozók - hangsúlyozta Oswald Bálint.    

 Szólt arról is, hogy az elmúlt években a keszthelyiek és a környékbeliek mellett a városban nyaraló turisták is nagyszámban vettek részt a rendezvényeken.       

Hozzáfûzte: idén valamennyi program díjmentes lesz. A 125 éves Helga nosztalgiahajó fedélzetén kedvezményes sétahajózáson vehetnek részt a vendégek, a múzeumok, éttermek, kávézók és a belvárosi üzletek pedig a fesztivál napjain meghosszabbítják a nyitva tartást.

MTI - Kanizsa2016-06-29 09:10:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül