Ma 2023. 3 26.
Emánuel, Emánuéla, Larissza napja van.
Látogatók száma : 54781099    
Honlapkeszites

Szombaton Balaton-átúszás Révfülöp és Balatonboglár között

Szombaton immár 34. alkalommal rendezik meg a Suzuki Balaton-átúszást Révfülöp és Balatonboglár között.


A szervezõk keddi, siófoki sajtótájékoztatójukon elmondták: a népszerû szabadidõs eseményre ezúttal is ezreket várnak, hogy teljesítsék a két part közötti 5200 méteres távot. Nevezni a révfülöpi futballpályán lehet majd szombaton 7 óra és 13.30 óra között, 8 órától 14 óráig pedig folyamatos lesz a rajtoltatás.

Az idén is a biztonság a fõ jelszó, így mintegy 140-150 vitorlásból, csónakból és hajókból álló úszófolyosó segíti majd a résztvevõket a vízen. Az esemény történetében eddig három alkalommal fordult elõ, hogy sikerült túlszárnyalni a tízezres álomhatárt, tavaly pedig több mint nyolcezren vállalták a kihívást.     

A mezõny legnagyobb részét, több mint 90 százalékát ezúttal is azok az amatõrök alkotják majd, akik hetekig, hónapokig készülnek erre az erõpróbára, és ismét várnak sportembereket a világ minden tájáról. Újra eljön a többszörös hosszútávúszó világrekorder, Mányoki Attila, valamint korábbi és jelenlegi válogatott úszók, vízilabdázók, triatlonisták is rajthoz állnak. A két korábbi klasszis ökölvívó, Erdei Zsolt és Kovács Kokó István ugyancsak jelezte részvételi szándékát.     

A Magyar Honvédség egy csaknem háromszáz fõs Úszó Erõddel készül, immár 15. alkalommal, a jogászok pedig másodszor vágnak neki közösen a magyar tengernek.     

"A Balaton-átúszás nem verseny; az a legfontosabb, hogy mindenki jól érezze magát és teljesítse a kitûzött célját. Csaknem kétezer ember dolgozik azért, hogy az idén is minden rendben legyen" - fogalmazott a szervezõbizottság elnöke, Szántó László.     

Az idén elõször a Suzuki lesz a Balaton-átúszás névadó támogatója. Az idõjárási elõrejelzések kedvezõek, de a végsõ döntést - a hagyományokhoz híven - csütörtökön kora délután, a meteorológusokkal és a vízi-rendészet vezetõivel történt egyeztetés után hozzák meg a szervezõk.

MTI - Kanizsa2016-06-29 04:58:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül