Ma 2023. 6 2.
Kármen, Anita, Péter napja van.
Látogatók száma : 55337949    
Honlapkeszites

Hõség - Szombatra már csaknem az egész országra másodfokú figyelmeztetést adtak ki

A tartós hõség miatt már csaknem az egész országra narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adott ki szombatra a meteorológiai szolgálat.


Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez pénteken eljuttatott veszélyjelzésében azt írta: szombaton a napi középhõmérséklet az ország nagy részén 27-28 Celsius-fok körül alakul. A hõség veszélye miatt Nógrád, Vas, Veszprém és Zala megyére elsõfokú, az ország többi területére pedig másodfokú figyelmeztetést adtak ki.     

Felhívták a figyelmet továbbá arra, hogy szombaton is a figyelmeztetési értéket meghaladó 8,5-ös, vagyis extrém UV-B sugárzás várható.     

Ilyenkor már 15-20 perc napon tartózkodás alatt bõrpír keletkezhet, ezért azt kérik, 11 és 15 óra között, aki teheti, kerülje a napozást.     

Az elõrejelzés szerint szombaton tetõzik a hõség. A legalacsonyabb hõmérséklet általában 19-24 fok között várható, néhol 16-18 fokig hûlhet a levegõ. A legmagasabb nappali hõmérséklet jellemzõen 33-37 fok között alakul. A késõ délutáni, esti órákban az Alpokalján, a délnyugati határvidéken, illetve az Északi-középhegységben, az Alföldön lehetnek elszórtan záporok, zivatarok.     

Az elõrejelzés szerint vasárnap, egy érkezõ hidegfront hatására, fokozatosan megszûnik majd a kánikula. Vasárnap reggel szórványosan, késõbb egyre többfelé várható zápor, zivatar. Emellett helyenként megerõsödik a szél, zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. Vasárnap a leghidegebb órákban 17-22 fok lehet. Napközben általában 29-34 fokig melegszik a levegõ, a Nyugat-Dunántúlon viszont már csak 26-28 fok valószínû.     

Az országos tisztifõorvos korábban vasárnap éjfélig adott ki hõségriasztást.

MTI - Kanizsa2016-06-25 03:36:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül