Ma 2023. 6 6.
Norbert, Norberta, Cintia napja van.
Látogatók száma : 55358428    
Honlapkeszites

Elkészült az Örökségünk – Nagykanizsa klip

Dénes Sándor polgármester még testvérvárosunkba tett látogatása elõtt nyilatkozott elismeréssel arról az összefogásról, melynek sok kanizsai résztvevõje volt:


- Örömmel fogadtam ezt a kezdeményezést, rólunk szól, magyarokról szól. Magyarságunkról, értékeinkrõl szól. De nem csak az anyanemzetrõl, hanem minden magyarról, aki a világban él. Hogy eljusson mindannyiukhoz ez a dal, amely egy paksi zenész, Gyulai István úr írt. Már többen csatlakoztak ehhez, de a nagyobb városok közül elsõként Nagykanizsa.

Az Örökségünk dal hangfelvétele a református templomban történt, öt általános iskola kórusának közremûködésével. A Kiskanizsai , a Miklósfai, a Hevesi, a Kõrösi és a Piarista Iskola kórusa vett részt, karnagyaikkal. Ez több mint százötven fiatalt jelent. A filmfelvétel június 4-én volt, amikor ezek a fiatalok énekelve végigmentek a Fõ utcán.

- Hadd köszönjem meg a gyermekeken kívül a Kanizsa Tv, a Kanizsai Kulturális Központ,a Via Kanizsa, a református gyülekezet, a Szikra táncegyüttes, a rendõrség, a közterület felügyelet és a polgárõrök segítségét. Ismét bebizonyítottuk, összefogással mehetünk elõbbre. – zárta szavait a polgármester.

Az összetartozás jelentõségérõl szólva kezdte mondandóját Cseresnyés Péter államtitkár, Nagykanizsa és a térség országgyûlési képviselõje. Az összefogás erõt fejez ki, minden közösségnek fontos ez. Ez az öt iskolai kórus is összefogott, elénekelt egy dalt, amely a hovatartozásukról szól. Ezt a magyar örökséget, amelyet a szüleiktõl, nagyszüleiktõl, dédszüleiktõl örököltek, meg is akarják tartani, tovább akarják adni. Mi lehet lelket melengetõbb, mint ha fiatalok is ezt mondják, ezt vallják. Ha ezt majd tudatosítják magukban és eszerint élnek, akkor, azt hiszem, szép jövõjük lehet. És akkor nem csak egy család tud összetartani, egy kisebb közösség, hanem az egész ország. A magyarságát megtartva az összetartozását akarja kimutatni minden egyes alkalommal, amikor ezt meg kell tenni, amikor ezt az összetartozást akarják próbára tenni.

A klipet a Youtube videómegosztóra töltötte föl a Kanizsa Tv, ott tekinthetõ meg.2016-06-19 05:04:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül