Ma 2023. 3 27.
Hajnalka, Lídia, Auguszta napja van.
Látogatók száma : 54788089    
Honlapkeszites

Szoboravató Szent Borbála tiszteletére

A Magyar Olaj- és Gázipari Múzeum Zalaegerszeg, Falumúzeum utcai szabadtéri kiállítási területén szobrot állítanak, Szent Borbála, a bányászok védõszentje tiszteletére. Az egész alakos bronzszobrot – Gáspár Géza szobrászmûvész alkotását –, június 21-én, kedden 15 órakor avatja fel Fritsch László, a Magyar Földgáztároló Zrt. elnök-vezérigazgatója.

A vendégeket Fasimon Sándor, a MOL Magyarország ügyvezetõ igazgatója köszönti. A szobrot dr. Veres András kinevezett gyõri megyéspüspök, a szombathelyi egyházmegye kormányzója, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke szenteli fel.


Az alkotás „születésérõl” Jesch Aladár, a Szoborállító Bizottság elnöke, a VABEKO Kft. mûszaki vezetõje mond összefoglalót. A Szent Borbála a bányászok védõszentje címû idõszaki kiállítást Fehér János, a Földgázszállító Zrt. vezérigazgatója nyitja meg. A felújított szökõkutat Pácsonyi Imre, a Zala Megyei Közgyûlés alelnöke adja át. Pohárköszöntõt mond Volter György, a Mol Kutatás-termelés Üzleti Támogatás vezetõje, a MOGIM Alapítvány elnöke.

B.E.2016-06-17 11:34:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül