Ma 2023. 6 9.
Félix, Előd, Annamária napja van.
Látogatók száma : 55408308    
Honlapkeszites

A levegõbõl folytatódik a szúnyogirtás a Balatonon

A hét második felében kezdõdik és a jövõ héten fejezõdik be az idei elsõ légi kémiai szúnyogirtás a Balatonnál - közölte a Balatoni Szövetség (BSZ) elnöke szerdán az MTI-vel.


Balassa Balázs elmondta: a Balatonnál a csípõszúnyogok elleni védekezés az Országos Katasztrófavédelmi Fõigazgatóság (OKF) koordinálásával és állami finanszírozással történik a nyári idõszakban.     

Áprilisban és májusban már történt a tónál két biológiai szúnyogirtás a BSZ koordinálásával és a régió önkormányzatainak finanszírozásával. Ennek is köszönhetõ, hogy a csapadékos idõjárás ellenére nincs sok szúnyog a térségben - hangsúlyozta a szövetség elnöke.     

Emlékeztetett arra, hogy az elmúlt években a csípõsszúnyogok elleni védekezés költségeit a térség önkormányzatai és a Magyar Turizmus Zrt. állta 50-50 százalékban az üdülõrégióban. A BSZ megnyugtatónak tartja a katasztrófavédelemmel közös feladatellátást - tette hozzá.     

Beszámolója szerint a BSZ és az OKF képviselõi közötti egyeztetésen elhangzott, hogy a katasztrófavédelem figyelembe veszi az érintett önkormányzatok és a lakosság igényeit. Törekedni fognak arra, hogy a védekezés idõpontjának meghatározásakor figyelembe vegyék a térségben zajló rendezvényeket, a települési igényeket.     

Ha a nyarat követõen indokolttá válik egy õszi irtás elvégzése is, akkor azt a beavatkozást a BSZ fogja koordinálni és az önkormányzatok finanszírozzák - mondta Balassa Balázs.

MTI - Kanizsa2016-06-16 04:43:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül