Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55319483    
Honlapkeszites

MÁV-Start: szombaton lép életbe a nyári menetrend

A jelentõsen megnövekedõ balatoni és velencei-tavi utazási igények kiszolgálására a MÁV-Start életbe lépteti június 18-án az augusztus 28-áig érvényes nyári vasúti menetrendet - közölte Csépke András, a MÁV-Start Zrt. vezérigazgatója.


Hangsúlyozta: a nyári közlekedés szervezésében is a cég menetrendi stratégiáját érvényesítették, a kínálati alapú menetrendet egyre inkább igényalapúra módosítják. A szolgáltatás színvonalának fejlesztésével nõ a fõvárosból a Balaton északi és déli partjára közlekedõ légkondicionált jármûvek száma, több járatot indítanak majd az elõzõ évihez képest, és csökken az utazási idõ.     

Feldmann Márton, a zrt. értékesítési vezérigazgató-helyettese kiemelte: a nyári menetrend idejére több kedvezményt is adnak, példaként említette a diákoknak szóló vakáció bérletet, amelyet érvényessége alatt bármelyik belföldi vonaton korlátlanul használhatnak másodosztályon.     

Csépke András elmondta, nyáron több jegyvizsgáló dolgozik, ezzel növelik az utasok biztonságérzetét, illetve diákokat alkalmaznak a tájékoztatás javítására, az utasok segítésére.     

Ughy Kálmán, a zrt. technológiai vezetõje kiemelte, hogy a nyári menetrendben a megnövekedett és megfelelõ minõségû forgalom lebonyolítására 100 jármûvet csoportosítottak át. Kiemelte: az idén is közlekednek a Balaton északi partján a korábban megszokott Kék hullám, Tekergõ és Katica fantázianeveket viselõ járatok, a hétvégi csúcsforgalomban pedig érdemes a Keszthelyi Flirt és Siófoki Flirt vonatokat igénybe venni, a bulizóknak a csütörtökön, pénteken és szombaton éjszaka közlekedõ Bagolyvonatokat ajánlják.     

Idén a Balaton expresszel, mintegy 15 perccel rövidebb menetidõvel 71 perc alatt el lehet jutni Siófokra, Keszthely pedig 2 óra 39 perc alatt érhetõ el Kelenföldrõl - ismertette Ughy Kálmán.     

Szombaton és vasárnap a Balaton felé a reggeli és délelõtti órákban, Budapest felé délután és este közlekednek a Keszthelyi Flirt és Siófoki Flirt vonatok, illetve a Budapestrõl a Balaton déli partjára kétóránként indulnak a sebesvonatok - emelte ki Ughy Kálmán.     

A zrt. tájékoztatása szerint Nyíregyháza, Debrecen és Szolnok érintésével Záhonyból, illetve Szombathelyrõl is közvetlen vonat indul a Balaton északi parti üdülõhelyeire. Pécsrõl Fonyódon át Tapolcára naponta közlekedik egy vonatpár.     

Feldmann Márton felhívta a figyelmet arra, hogy a nyári menetrendben 33 százalékos kedvezménnyel utazhatnak az érvényes dolgozói vasúti bérlettel rendelkezõk, kedvezményt adnak a fesztiválokra utazóknak is. Az idén is lesz Balaton mix jegy, amellyel a tó körüli vasútvonalakon és a Balatoni Hajózási Zrt. menetrend szerinti járatain lehet utazni.

MTI - Kanizsa2016-06-15 10:20:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül