Ma 2023. 3 29.
Auguszta, Bertold napja van.
Látogatók száma : 54795708    
Honlapkeszites

Kulturális fesztivált rendeznek a Jóga Világnapjának alkalmából Kanizsán

A Jóga Világnapja alkalmából az Indiai Nagykövetség szervezésében kerül megrendezésre a Gangesz-Duna Indiai Kulturális Fesztivál 2016. június 17-19 között. A nagykövetség számos kiemelkedõ jógaiskola magyarországi képviselõivel együttmûködve színpompás, örömteli kulturális kavalkáddal készül az eseményre, melyet a két ország legfontosabb folyói után Gangesz-Duna Indiai Kulturális Fesztiválnak kereszteltek el. A programok között lesz tánc- és zeneelõadás, indiai harcmûvészeti bemutató, jógaórák és filmvetítés. A programsorozat ellátogat Magyarország nagy városaiba, Budapestre, Balatonfüredre, Debrecenbe, Egerbe, Esztergomba, Nagykanizsára, Sopronba Szegedre és Szentendre.


Június 21-én ünnepeljük a Jóga Világnapját, melynek alkalmából az Indiai Nagykövetség számos érdekes programot szervez Magyarországon, hogy a jóga õsi, hagyományos mûvészetét követve felhívja a figyelmet az egészséges és tudatos életvitel fontosságára, és az indiai kultúrára.

Narendra Modi, India miniszterelnöke vetette fel a Nemzetközi Jóganap megünneplésének javaslatát 2014 szeptemberében az Egyesült Nemzetek közgyûlésén. „A jóga India õsi hagyományának felbecsülhetetlen ajándéka. Megtestesíti a test és az elme, a tett és a gondolat egységét, magában hordozza a megtartóztatást és a beteljesülést, maga a harmónia ember és természet között, az egészség és a jólét hollisztikus megközelítése.

Elsõsorban nem a gyakorlatokról szól, hanem arról, hogy megtapasztaljuk annak az érzését, hogy egyek vagyunk önmagunkkal, a világgal és a természettel.” - mondta beszédében.

A Nemzetközi Jóganap meghirdetését az Egyesült Nemzetek közgyûlése rekordidõ alatt fogadta el 2014 decemberében és azóta minden év június 21-én a Jóga Világnapját ünneplik világszerte. 

Idén az Indiai Nagykövetség számos kiemelkedõ jógaiskola magyarországi képviselõivel együttmûködve színpompás, örömteli kulturális kavalkáddal készül az eseményre, melyet a két ország legfontosabb folyói után Gangesz-Duna Indiai Kulturális Fesztiválnak kereszteltek el.

Ennek szellemében június 17-19 között a Nagykövetség tánc- és zeneelõadásokat, az indiai harcmûvészet szakértõit, jógaórákat és filmvetítéseket állít színpadra Magyarország nagy városaiban, úgy mint Budapest, Balatonfüred, Debrecen, Eger, Esztergom, Nagykanizsa Sopron, Szeged és Szentendre.

Mûvészeti csoportok érkeznek Indiából, hogy bemutassák kultúrájukat, és az indiai mûvészeti ágakban jártas magyar mûvészek is részt vesznek programokon. Az elõadások alatt henna (testfestõ) mûvész, rádzsasztáni bábos és karkötõ készítõ várja majd a látogatókat, hogy bemutassa szakmájának csínját-bínját és közös foglalkozásokat tartson az érdeklõdöknek.

Az Indiai Nagykövetség szeretettel vár mindenkit, akit érdekel az indiai kultúra és gasztronómia.

További információk és a részletes program ide klikkelve érhetõ el.

http://orientpress.hu/cikk/kulturalis-fesztivalt-rendeznek-a-joga-vilagnapjanak-alkalmabol

orientpress. hu - Kanizsa2016-06-14 15:15:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül