Ma 2023. 3 22.
Beáta, Izolda, Lea napja van.
Látogatók száma : 54766140    
Honlapkeszites

Pannon Pódium - Irodalmi és színházi fesztivál kezdõdik Zalaegerszegen

Pannon Pódium címmel kétnapos irodalmi és színházi fesztivál kezdõdik szerdán Zalaegerszegen.


A megújult Pannon Tükör irodalmi folyóirat az "írott szöveg mellett" rendezvényekkel, színes kulturális programokkal is szeretne kilépni az olvasók elé: céljuk, hogy bekapcsolódjanak a megye, a térség és Muravidék kulturális életébe - mondta Kaj Ádám, a Pannon Tükör irodalmi folyóirat fõszerkesztõje az MTI-nek.     

Hozzáfûzte: az elsõ, hagyományteremtõ szándékkal megrendezendõ fesztivál két nagy pillérre - a színházra és az irodalomra - épül. A nyitónapon a Mimosa Lounge kávéházban mutatják be a zalai, a muravidéki és részben országos kortárs alkotásokat is tartalmazó Pannon Tükör legújabb számát.     

Az est vendége lesz Balazsek Dániel muravidéki származású költõ és Egervári Klára színmûvész. A Hevesi Sándor Színház örökös tagja csaknem száz színdarabban játszott Zalaegerszegen, a 80. születésnapja alkalmából készült interjút a folyóiratban is közzéteszik. Az irodalmi esten az olvasók kötetlen beszélgetés keretében is találkozhatnak a város és a megye színháztörténetében egyaránt fontos szerepet játszó Aase-díjas érdemes mûvésszel - emelte ki Kaj Ádám.     

A Keresztury Dezsõ Városi Mûvelõdési Központ (VMK) kamaratermében Utassy József (1941-2010) költõ, mûfordító tiszteletére rendeznek emlékestet, a rendezvényen a lenti Utassy József Versmondó Kör ad mûsort.     

Csütörtökön a kávéházban három költõvel, Payer Imrével, Tóth Imrével és Vörös Istvánnal találkozhat a közönség, a VMK kamaratermében pedig Bodolay Géza és Sándor János rendezõk beszélnek a színházról, életútjukról, a rendezésrõl.       

A VMK kamaratermében két színházi elõadást is bemutatnak: szerdán a Jónás könyvét (a Mûvelõdés Háza Esztergom, a Babits Mihály Emlékház és a Theaterrepublik Ungarn közös produkcióját) tûzik mûsorra. Csütörtökön este a Nyiratkozások - Sörgyári capriccio címû darabot mutatják be Kaj Ádám rendezésében.

MTI - Kanizsa2016-06-14 11:22:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül