Ma 2023. 3 27.
Hajnalka, Lídia, Auguszta napja van.
Látogatók száma : 54788572    
Honlapkeszites

Színes programokkal indítják a balatoni strandszezont szombaton

Szombaton tartják a Balaton napját, a strandszezon megnyitóját egy idõben több balatoni strandon színes programokkal és a strandbisztrók megújuló kínálatának bemutatásával - tájékoztatta Kardos Gábor ötletgazda az MTI-t.


Az elsõ, egész Balatont átölelõ rendezvényt tavaly indították útjára, hogy vonzó programokkal hívják fel a figyelmet arra: a Balaton hõmérséklete 20 fok fölé emelkedett, fürdésre alkalmassá vált.     

Szombaton 14 órakor minden csatlakozó strandon tóba futó versennyel nyitják meg a szezont, majd fél 3-kor "körbekoccintják" a tavat a májusban bemutatott új régióborral, a BalatonBorral. Ezután büféverseny, gasztropiknik, fröccs- és fröccskoktél-készítõ vetélkedõ veszi kezdetét több helyszínen.     

A Balaton napjára a csatlakozó strandok többféle programmal is készülnek. A gyerekeknek például homokvárépítõ és papírhajó-versenyeket rendeznek, lesznek játékos és komolyabb sportprogramok, vízimentõ-bemutatók. A klasszikus vízi- és strandsportokon kívül kötélhúzással, kreatív ügyességi vetélkedõkkel, retró fürdõruha-bemutatóval, sellõkosztüm-versennyel, piknikkosár-szépségversennyel várják a vendégeket a balatoni strandok, több helyszínen élõ zenével és estig tartó partival.     

A Balaton-felvidéki Nemzeti Park az iskolák bevonásával Balaton-ismereti vetélkedõkkel is készül. A csatlakozó helyszínekrõl és a programokról a Balaton napja közösségi oldaláról (www.facebook.com/BalatonNapja) és a Magyar Turizmus Zrt. programoldalairól lehet tájékozódni.     

Eddig Keszthely, Gyenesdiás, Szigliget, Badacsony, Balatonudvari, Balatonfüred, Siófok, Balatonboglár, Fonyód, Balatonfenyves, Balatongyörök és Balatonmáriafürdõ egy-egy strandja jelezte csatlakozási szándékát, amelyek közül az utolsó kettõ lesz az idei rendezvény kiemelt helyszíne, mint észak-déli településpár.     

Kardos Gábor beszámolója szerint tavaly tíz település részvétével, a Magyar Turizmus Zrt., a Balaton Fejlesztési Tanács és a Balatoni Szövetség támogatásával indították el a hagyományteremtõ rendezvényt. Hozzátette, hogy idén az önkormányzatokat tömörítõ Balatoni Szövetség már az egyik társszervezõje lett az eseménynek.

MTI - Kanizsa2016-06-14 04:29:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül