Ma 2023. 5 29.
Magdolna, Magda, Ervin napja van.
Látogatók száma : 55319312    
Honlapkeszites

Felhõszakadásokra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat

Három délkeleti megye kivételével az egész országra figyelmeztetést adott ki szombatra a felhõszakadás és a sok esõ veszélye miatt a meteorológiai szolgálat.


Az Országos Meteorológiai Szolgálat az MTI-hez pénteken eljuttatott tájékoztatásában azt írta: szombat délutántól egyre több helyen várható zivatar, megerõsödhet a szél, jégesõ is lehet. Estétõl elsõsorban a Dunántúl északi, északnyugati felén átlagban is nagy mennyiségû esõ hullhat.

Szombatra Csongrád, Békés és Hajdú-Bihar megye kivételével az egész országra figyelmeztetést adtak ki az esõzések miatt. Tizenhat megyére és a fõvárosra a felhõszakadás veszélye miatt adtak ki elsõfokú figyelmeztetést. Ezeken a területeken az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idõ alatt 25-30 milliméternél is több csapadék eshet. Gyõr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyére a nap folyamán várható sok esõ miatt is kiadták az elsõfokú figyelmeztetést.

Az elõrejelzés szerint szombaton a legalacsonyabb hõmérséklet 10-15, a legmagasabb hõmérséklet 22-27 Celsius-fok között valószínû. Vasárnap is sokfelé várható esõ, zápor, keleten zivatar is elõfordulhat. A leghidegebb órákban 11-17 fok lehet, napközben 16-23 fokig melegszik a levegõ.

MTI - Kanizsa2016-06-11 04:42:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül