Ma 2023. 6 2.
Kármen, Anita, Péter napja van.
Látogatók száma : 55338364    
Honlapkeszites

Egy nyelvet beszélünk

Ezzel a címmel és mottóval indult útjára szerdán a Kanizsai Dorottya Kórház Orvos Klubja. A kezdeményezés kuriózum és hiánypótló: a klinikai orvoslás, illetve a természetgyógyászat kapcsolódási pontjait keresi.


A hagyományos orvoslást szigorú törvényi és szakmai feltételek határozzák meg, a természetgyógyászattal kapcsolatban azonban sok a félreértés vagy épp az elõítélet. Az Orvos Klub résztvevõi arra vállalkoznak, hogy a két irányzat közös pontjait, és akár a jövõbeni együttmûködés lehetõségeit kutassák – a betegek érdekében.

- Az ókorban már tudták, és a rómaiak ezt meg is fogalmazták – nagybetûkkel kiírták az iskolák falára: „Medicus curat, natura sanat” – az orvos kezel, ápol, a természet gyógyít - mondta el Prof. Dr. Fejér László szervezõ.

Az Orvos Klub elsõ, bemutatkozó rendezvényén a háziorvosok és a kórházi szakemberek mellett jelen volt többek között méhész, csontkovács és fitoterapeuta,

Benczik Ferenc borász pedig a borfogyasztás és a szõlõ élettani hatásait ismertette.

- Szõlõmagból több termék készül, például szõlõmagolaj, ami egyre divatosabb. Hidegen sajtolják, nem úgy, mint a boltban kapható, melegen sajtolt napraforgóolajat. Ez több antioxidánst tartalmaz - fogalmazott Benczik Ferenc borász.

Az Orvos Klub a jövõben folytatódik; a szervezõk számítanak a téma iránt érdeklõdõ kanizsai polgárok megjelenésére is. - Nem magasröptû orvosi elõadásokat tervezünk, hanem a saját tapasztalatainkat hozzuk. Azt szeretnénk inkább, hogy a természetgyógyászok mutatkozzanak be nekünk, orvosoknak, a médiának és azon keresztül az embereknek - vélekedett Dr. Brünner Szilveszter fõigazgató fõorvos.

Az orvosok és a természetgyógyászok egy nyelvet beszélnek – vallják a klub szervezõi, ez pedig a betegek gyógyítása: így a két területnek nemcsak a gyökere, hanem a célja is közös.

Kanizsa TV - Kanizsa2016-06-10 05:10:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül