Ma 2023. 6 5.
Fatime, Fatima, Bonifác napja van.
Látogatók száma : 55350356    
Honlapkeszites

Bõvül a családi házak felújításánál elszámolható költségek köre

Bõvíti a családi házak felújításánál elszámolható költségek körét az Otthon Melege Programban a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.


A szaktárca az MTI-vel közölte, hogy a lakossági és szakmai észrevételek alapján módosul az Otthon Melege Program családi házak energetikai korszerûsítésére és felújítására meghirdetett 5 milliárd forint keretösszegû alprogramjának Pályázati Útmutatója.     

A közlemény ismerteti: az épületek komplex fejlesztését szolgáló támogatás továbbra is az elszámolható költségek 40-45-50-55 százalékára igényelhetõ a megvalósítandó fejlesztés összetettségétõl függõen. Az elszámolható költségek 45 százaléka, legfeljebb 1,5 millió forint eddig abban az esetben volt igényelhetõ, ha a pályázó egy energiahatékonysági fejlesztés mellett legalább egy megújuló energiát hasznosító rendszert is kiépít. A módosítás szerint már akkor is jár a támogatás, ha a támogatott beruházásban kettõ vagy több energiahatékonysági fejlesztést valósítanak meg megújuló energiát hasznosító rendszer kiépítése nélkül.     

Egyszerûbbé váltak a szükséges csatolandó mellékletek és az elszámoláshoz szükséges dokumentumok is - jelezte az NFM.     

Meghosszabbodik továbbá a felkészülési idõszak: a támogatási kérelmeket 2016. augusztus 15-tõl a rendelkezésre álló forrás kimerüléséig nyújthatják be a pályázati portálon keresztül, elektronikus úton az ügyfélkapus regisztrációval rendelkezõ magánszemélyek - hívta fel a figyelmet az NFM.     

A módosított Pályázati Útmutató elérhetõ a www.kormany.hu és a https://csaladihaz2016.nfsi.hu/ oldalon.     

Az Otthon Melege Program hatodik alprogramjának célja a családi házak energetikai korszerûsítése és felújítása. A rendelkezésre álló 5 milliárd forintos keretösszeg elosztása régiónként, az épületszámmal arányosan történik, az igényelhetõ támogatás maximális összege továbbra is 2,5 millió forint. A vissza nem térítendõ támogatásban részesíthetõ pályázatokat az elérhetõ CO2-megtakarítás figyelembevételével rangsorolják.     

A 2014 szeptemberében indult Otthon Melege Program eddig közel 17 milliárd forint keretösszegben biztosított támogatást, amelynek eredményeként mára több mint 85 ezer háztartás energiahatékonysága javult - ismertette az NFM.

MTI - Kanizsa2016-06-08 05:05:00


További hírek:


GAZDASÁG ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül