Ma 2023. 3 21.
Benedek, Bence, Miklós napja van.
Látogatók száma : 54760396    
Honlapkeszites

Háromnapos programsorozattal zárul az Egerszeg Fesztivál

Háromnapos programsorozattal zárul az Egerszeg Fesztivál a hétvégén a zalai megyeszékhelyen: június 11. és 12. között több mint félszáz programmal várják a vendégeket.  


A rendezvénysorozat május 13-án kezdõdött el Zalaegerszegen és június közepén, a háromnapos Egerszeg Fesztivállal zárul - mondta el a programokat ismertetõ sajtótájékoztatón Balaicz Zoltán, Zalaegerszeg polgármestere.     

A fesztiválra megérkeznek a testvérvárosok küldöttei, a delegációk a pénteki megnyitót követõen vonulnak át a Dísz térre, ahol külön standokon mutatják be hazájuk kulturális értékeit, gasztronómiai hagyományait - emelte ki a polgármester.     

A hosszú hétvége pénteken délelõtt a Zenehajó-Modern Art Orchestra koncertjével kezdõdik el Kiállítóteremben - mondta el Tompa Gábor, a Kvártélyház Szabadtéri Színház Kft. ügyvezetõje.     

Kitért arra is, hogy a fesztiválon számos zalaegerszegi és zalai mûvész lép majd színpadra. A belvárosban 65 stand nyílik, az ország számos tájegységeirõl érkeznek vendégek kulturális, folklór programokkal, gasztronómiai kínálattal - fûzte hozzá.     

Beszélt arról is, hogy idén is kiemelt figyelmet fordítottak a gyermekprogramokra: a Griff Bábszínházzal közösen mini fesztivált rendeznek, a Zala Megyei Népmûvészeti Egyesület tagjai játszóházakba várják a gyermekeket, ahol természetes anyagból készíthetnek ajándék- és használati tárgyakat. A Zalai 47. Honvédzászlóalj Hagyományõrzõ toborzóbemutatót tart, a játékparkban pedig a kéklámpás jármûvek várják a gyerekeket - sorolta.     

A belvárosban három színpadot építenek fel, a fesztivál idõtartamára teljes szélességben lezárják a Széchenyi teret és Kossuth utca Petõfi utcáig tartó szakaszát, a helyi járatok csütörtöktõl hétfõ hajnalig terelõ utakon közlekednek.     

A rendezvénysorozat június 14-én, az EB-vitamin napokkal folytatódik Zalaegerszegen.

MTI - Kanizsa2016-06-07 04:24:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül