Ma 2021. 10 17.
Hedvig, Ignác, Rudolf napja van.
Látogatók száma : 51048909    
Honlapkeszites

Évadot zártak a Piarista Iskola drámatagozatosai

Hamarosan véget ér a tanév, de véget ér a színházi évad is. A Piarista Iskola drámatagozatos növendékeinek bemutatóját tartották pénteken a Medgyaszay Házban.


Antigoné-adaptációval örvendeztették meg a közönséget a 11. évfolyamos drámatagozatosok. A diákok között van olyan, aki kifejezetten emiatt a szak miatt jár a Piarista Iskolába, így például Knezics Elizabeth, aki színésznõ szeretne lenni:

- Sokkal többen indultunk kilencedikben, de voltak akik idõközben kihullottak, akik itt maradtak velük nagyon jó csapatot alkotunk. Van beszédtechnika óránk, tanulunk mûvészettörténetet, színpadi mozgást és kreatív óránk is van.

A különbözõ évfolyamokon 27 tanuló vesz részt drámaképzésben. A pénteki bemutatón verses összeállítással is készültek a diákok. A tanévben különbözõ versenyeken sikeresen szerepelt szavalatokat hallhatták társaiktól a tanulók, valamint a tanárok.

Mint azt Bali Judit drámatanár elmondta: - Nagyon fontosnak tartottuk Mihály Péter kollégámmal azt, hogy ne csak a levegõbe dolgozzunk. Nagyon szép, hogy elmegyünk fesztiválokra, csak éppen az iskola nem tudja, hogy mi folyik a tagozatán. A drámatagozatos diákokról azt is illik tudni, hogy egy kicsit renitensebbek mint a többiek és itt próbáljuk a renomét egy kicsit helyre hozni, hogy lássák azt is, hogy nem csak probléma van velük, hanem nagyon sok értéket is teremtenek ezek a gyerekek. Nagyon ügyesek és nagyon sokat fejlõdnek mire kirepülnek tõlünk az iskolából.

A drámatagozat vezetõje Mihály Péter, a zalaegerszegi színház színész - rendezõje.

Kanizsa TV - Kanizsa2016-06-06 06:38:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül