Ma 2023. 6 6.
Norbert, Norberta, Cintia napja van.
Látogatók száma : 55357660    
Honlapkeszites

Csaknem 70 ezer nézõ a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban

Szakmai sikerek fémjelezték a 2015/2016-es évadot a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban, a nézõszám viszont az elmúlt évhez képest mérsékelten csökkent - mondta Besenczi Árpad a társulat évadzáró ülésén pénteken Zalaegerszegen.


A zalaegerszegi társulat 305 elõadást játszott az elmúlt évadban. A nézõszám megközelítette a 66 ezret, több mint 9900 színházi bérletet váltottak, a bevétel összege meghaladta a 102 millió forintot - ismertette az elmúlt évad adatait Besenczi Árpád.       

Beszámolt arról is, hogy a nézõk száma a korábbi évhez képest 4 ezerrel csökkent, ennek az egyik oka, hogy egyetlen játéktér áll a társulat rendelkezésére: a nagyszínpad mellett csak a 24 embert befogadó lakásszínházban tudnak játszani.     

Szólt arról is, hogy a társulat szép szakmai sikereket ért el - a Vidéki Színházak Fesztiválján a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház Közellenség címû produkciója nyerte el a legjobb elõadás díját -, ugyanakkor voltak olyan elõadások is, amelyek nem arattak maradéktalan közönségsikert - mondta.     

A színházigazgató szerint ez részben azzal magyarázható, hogy az elmúlt évadban a fajsúlyosabb darabok kerültek elõtérbe, ami nem biztos, hogy mindenkinek tetszett. A nézõk viszont befogadók, nyitottak, a kõszínháznak pedig vállalni kell az is, hogy fajsúlyosabb, elgondolkoztató, kérdéseket felvetõ produkciókat is színpadra állít.     

Kitért arra is, hogy a következõ évadban a hét nagyszínpadi elõadás közül négy könnyedebb produkció lesz, mindez azonban nem azt jelenti, hogy a könnyebb utat választják, mert ezeket az elõadásokat is magas színvonalon kell színpadra állítani - hangsúlyozta.     

A 2016/2017-es évadban hét nagyszínpadi elõadást mutat be a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház.     

Október elején Francis Veber kortárs francia szerzõ Balfácánt vacsorára címû vígjátékát mutatják be, októberben A dzsungel könyve címû musicalt tûzik mûsorra. Decemberben az Ötödik pecsét címû színmûvet láthatja a közönség Csiszár Imre rendezésében. A 2017-es esztendõ elsõ bemutatója az Én és a kisöcsém címû magyar operett lesz, Eisemann Mihály és Szilágyi László bohózatában ismét felcsendülnek a fülbemászó, népszerû, örökzöld dallamok. Molnár Ferenc Liliom címû külvárosi legendáját februárban mutatják be Mihály Péter rendezésében.       

Az új évad utolsó bemutatja Agatha Christie egyik legolvasottabb regénye, a Tíz kicsi néger lesz. A krimit az írónõ adaptálta színpadra, a mûvet Galambos Attila, a Hevesi Sándor Színház egykori tagja fordította le magyar nyelvre. A mûsortervben szerepel egy ifjúsági elõadás is, Edward Bond Széttört tál címû történetét Bethlenfalvy Ádám rendezi.     

Folytatódik a Tantermi deszka címû népszerû középiskolás színházi beavató színházi program, a következõ elõadás a Verona 1301 címû elõadás lesz.

MTI - Kanizsa2016-06-04 04:39:00


További hírek:


KULTÚRA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül