Ma 2023. 9 26.
Jusztina, Kozma, Damján napja van.
Látogatók száma : 55984140    
Honlapkeszites

Autóval elkerülendõ, gyalog éppen nem!

Június 4-én, szombaton 11 órakor az Eötvös téri Nagy-Magyarország emlékmûnél tartja városunk a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából megemlékezését. Itt Cseresnyés Péter államtitkár beszéde után Kovács Gergely, a Mindszenty Alapítvány kurátora tart elõadást. A háromnegyed órás rendezvény alig okoz forgalmi változást.Az autósok a Fõ utcában a megelõzõ félórában, 10.30 és 11 óra között 30 percig számítsanak lezárásra, köszönjük türelmüket.


Városunk csatlakozott az Örökségünk címû dal klipjének elkészítését célzó kezdeményezéshez, a Kanizsa TV ekkor veszi föl száznál több gyermek részvételével a mi filmünket. A gyerekek a megszépült Fõ utca úttestjén haladva éneklik: Magyarul küzdök / Magyarul tûrök/ Magyarul dobbanok/És magyarul álmodom… Mint az oroksegunk.net oldalról megtudtuk, Kárpát-medence szerte már számos település, több tengerentúli magyar közösség is feltöltötte már a videóját a YouTube-ra. Azonban nagyobb városok közül Nagykanizsa lesz az elsõ, nem is egy iskola kórusának, hanem ötnek az összefogásával.

Míg az autósoknak a Fõ utca elkerülését javasoljuk, a gyalogosokat – éppen ellenkezõleg – invitáljuk. Az Eötvös térre menet nézzék meg fél 11 és 11 között a járdáról a forgatást.2016-06-02 05:02:00


További hírek:


PROGRAMAJÁNLÓ ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül