Ma 2022. 8 8.
László, Domonkos napja van.
Látogatók száma : 52988543    
Honlapkeszites

Remek Thúrys eredmények a nemzetközi és országos versenyen

A Nagykanizsai Szakképzési Centrum Thúry György Szakképzõ Iskolájában okleveleket, érmeket és emléklapokat vehettek át a diákok, ugyanis ügyvitel és közgazdaság ágazaton tanulók remekül helytálltak a közelmúltban rendezett hazai, valamint nemzetközi gépírás- és szövegszerkesztés-versenyeken.


Elõször indultak az intézmény diákjai az április 11. és május 2. között megrendezett Intersteno nemzetközi gépírásversenyen, ahol Tanai Tamás János anyanyelvi kategóriában a nemzetközi mezõnyben a 12. helyen zárt. Túri Barbara sikeres versenydolgozatot írt magyar, angol, német (svájci nyelvjárás), holland, finn és francia nyelven, az összesítésben junior kategóriában a 24. helyen végzett. Nyári Petra magyar, angol, holland és spanyol nyelven írt versenymunkáival a 66. helyet szerezte meg. A mezõnyben többek között japán, belga, luxemburgi, török, olasz, szlovák, cseh, horvát és lengyel fiatalok mérték össze tudásukat. A felkészítõ tanáruk Kalmár Izabella Tímea volt.

A Magyar Gyorsírók és Gépírók Országos Szövetsége által kiírt 2016. évi Teöreök Aladár országos tanulói gyorsíró-, gépíró- és szövegszerkesztés-versenyen is kiváló eredmények születtek. Az április 7. és 15. között megrendezett versenyre 43 középiskola jelentkezett, a hivatalos eredményhirdetésre május 21-én került sor Budapesten. A Thúry diákjai a népes mezõnyben gépírásból a pontszerzõ versenyben a 2. helyen, csapatversenyben (Tanai Tamás János, Túri Barbara és Horváth Gergely eredményével) a 7. helyen végeztek. A gépírásversenyen 42 sikeres versenymunka született, 24 fiatal hibátlansági jelvényt nyert. Az okleveleket, érmeket és emléklapokat Rábavölgyi Attila igazgató és Kalmár Izabella Tímea adták át.

V.M.

További eredmények:

Az országos versenyszámban kiemelkedõ egyéni eredmények születtek:

Tanuló II. kategória: Tanai Tamás János 1. helyezés, Bácskai Dorina 17. helyezés.

Tanuló I. kategória: Horváth Gergõ 16. helyezés

Ifjúsági I. kategória: Túri Barbara 13. helyezés, Horváth Gergely 17. helyezés.

Egyéb kategória: Pintér Eszter 5. helyezés.

Felkészítõ tanáraik: Kalmár Izabella Tímea és Szelei Anita.

Szövegszerkesztés versenyszámban az iskola 5 tanulója indult, akik az országos összesítés alapján a pontszerzõ versenyt a 6. helyen, a csapatversenyt (Túri Barbara, Biczó Gabriella, Tóth Nikolett eredményével) az 5. helyen zárták.

Ifjúsági I. kategóriában Túri Barbara 9., Biczó Gabriella 10., Tóth Nikolett 16. helyezést ért el.

Ifjúsági II. kategóriában Kurucz Klaudia a 10. helyen végzett.

Felkészítõ tanáruk: Kalmár Izabella Tímea.

Tanai Tamás Jánost az idei versenyeredményei alapján a Magyar Gyorsírók és Gépírók Országos Szövetsége delegálta a júliusban Neukirchenben megrendezésre kerülõ Nemzetközi ifjúsági gépírásversenyre.2016-05-31 10:38:00


További hírek:


OKTATÁS ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül