Ma 2023. 6 9.
Félix, Előd, Annamária napja van.
Látogatók száma : 55408759    
Honlapkeszites

Változékony idõjárással kezdõdik a nyár

Változékony idõjárással kezdõdik jövõ héten a meteorológiai nyár. Több helyen lehetnek záporok, erõs, akár viharos széllel kísért zivatarok. Helyenként viszont hosszabb napos idõszakok mellett akár 30 Celsius-fok körüli meleg is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú elõrejelzésébõl.


A heves zivatarok és a felhõszakadás veszélye miatt hétfõre Vas és Zala megye kivételével az egész országra kiadták az elsõfokú figyelmeztetést. Mint írták: egy-egy rövid zápor a Dunántúlon sem zárható ki, a Dunától keletre viszont intenzív záporok, heves zivatarok is várhatók: felhõszakadás, jégesõ is elõfordulhat. A Dunántúlon erõs, zivatarok környezetében akár viharos széllökésekre is készülni kell. Emellett hétfõn keleten kevés napsütés valószínû, de az ország többi részén hosszabb-rövidebb idõre kisüthet a nap. A legalacsonyabb hõmérséklet általában 15-19, a legmagasabb hõmérséklet hétfõn 24-29 fok között várható.

Kedden, május utolsó napján fõleg északon és nyugaton szórványosan zápor, zivatar is kialakulhat, de ezzel együtt általában sok napsütés várható. A leghidegebb órákban 11-17 fok lehet, nappal 23-28 fokig melegszik a levegõ.

Szerdán, június elsején is hasonló idõ várható. Emellett késõ délutántól már a déli megyékben is lehet csapadék. A minimumhõmérséklet 9-15 fok között valószínû. A nappali maximumok 23-28 fok körül alakulnak.

Csütörtökön helyenként akár több órára is kisüthet a nap, de - különösen a déli óráktól - ismét többfelé várható zápor, zivatar. A legalacsonyabb hõmérséklet 11-18, a legmagasabb hõmérséklet 21-26 fok körül alakul.

Pénteken, szombaton és vasárnap is több helyen fordulhat elõ zápor, zivatar. A leghidegebb órákban pénteken 10-17, szombaton 11-17, vasárnap 12-17 fok lehet. Pénteken és szombaton várhatóan 21-27 fokig melegszik a levegõ. Vasárnap a nappali maximumok várhatóan 20-25 fok körül alakulnak - olvasható az elõrejelzésben.

MTI - Kanizsa2016-05-29 16:07:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül