Ma 2023. 6 8.
Medárd, Helga napja van.
Látogatók száma : 55395983    
Honlapkeszites

Több megyében felhõszakadásra, zivatarra figyelmeztet a meteorológia

Tizenegy megyére és fõvárosra a felhõszakadás veszélye, hétben közülük a várható heves zivatarok miatt is figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfõre.


A meteorológiai szolgálat az MTI-hez hétfõ reggel eljuttatott figyelmeztetésében azt írta: kora estétõl elõbb elszórtan a nyugati tájakon, majd kelet felé terjedve a Dunántúlon egyre többfelé alakulhatnak ki zivatarok, helyenként viharos akár 80 kilométer/órás szél felhõszakadás és jégesõ kíséretében. Fõként a Dunántúl déli, délnyugati részén egy-egy heves zivatar is lehet, amelyet 90 kilométer/óra feletti szélroham és nagyobb (akár 2 centiméteresnél is nagyobb) átmérõjû jég kísérhet. A késõ esti, éjféli órákban már a középsõ országrészben (a Duna vonalában, a Duna-Tisza közén) is várhatók zivatarok.     

A felhõszakadás veszélye miatt Budapestre és Pest megyére valamint Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Gyõr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére adtak ki elsõfokú figyelmeztetést. Ezeken a területeken az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idõ alatt akár 25-30 milliméternél is több esõ hullhat.    

 Emellett Baranya, Bács-Kiskun, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyére a várható heves zivatarok miatt is kiadták az elsõfokú figyelmeztetést.     

Az elõrejelzés szerint hétfõn késõ délutánig még többórás napsütésre lehet számítani. A hõmérséklet délután 26-30, késõ este 16-22 Celsius-fok között alakul.

MTI - Kanizsa2016-05-23 07:10:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül