Ma 2023. 6 6.
Norbert, Norberta, Cintia napja van.
Látogatók száma : 55358711    
Honlapkeszites

Balatonfüredrõl indultak - Féltávnál a Nemzeti Bor Maraton mezõnye

Május 17-én Balatonfüredrõl indulva Révfülöp, Badacsonytomaj, Balatongyörök, Keszthely, Sármellék, Zalakaros, Kisrécse voltak a résztvevõ települések. Az ötödik napra közel 12 ezer fõre duzzadt a résztvevõi létszám, ami már elérte, sõt, túl is szárnyalta a tavalyi, közel tízezres sportoló tömeget.


Nagykanizsán, a nap kiemelt helyszínén a régió kézmûveseivel és a borvidék borászaival ismerkedtek a látogatók. A futók félóra késéssel ugyan, de 17 óra 40 perckor befutottak az Erzsébet térre. A 10 kilométeres futószakaszt teljesítõket Nagykanizsa alpolgármestere, Tóth Nándor köszöntötte.

A Nemzeti Mûvelõdési Intézet jóvoltából kora délután kulturális programok töltötték meg a színpadot, míg este Tolvai Renáta lépett fel. A Borvidék Szépe Országos Szépségkirálynõ Választás Zalai Borvidéki gyõztese Kecskés Luca lett, aki Simon Zoltán borvidéki elnök köszöntõje mellett vehette át a királynõi címet.

A folytatásban egy újabb, élményekkel teli nap vár a futókra és kerékpárosokra, azon az útvonalon, amely elvezet a hûség városába, Sopronba. A reggeli nagykanizsai rajt után Újudvar az irány, és ezen a napon Hende Csaba és Pars Krisztián olimpiai bajnokunk is nyeregbe pattan a Szombathelyet érintõ szakaszon.

szegedma.hu - Kanizsa2016-05-18 11:20:00


További hírek:


KRÓNIKA ROVAT >>>
FRISS HÍREK
05:10 - Emlékül